Americký veľvyslanec na gay-pochode v Prahe

2,089
Kultúra smrti

PRAHA, 22. august 2012 (LifeSiteNews.com) - Pro-family vodcovia z celého sveta odsúdili súhlasný postoj amerického veľvyslanca Českej  republiky s festivalom homosexuálov v Prahe. 

Svetový kongres rodín (WCF) zverejnil otvorený list, ktorý podpísalo viac než 120 pro-family a pro-life vodcov z 11 krajín. Stalo sa tak po tom, čo americký veľvyslanec pre Českú republiku, Norman Eisen, oznámil otvorenie pražského festivalu homosexuálov 13. augusta.

„Som veľmi poctený, že tu dnes môžem byť a reprezentovať Ameriku a prezidenta Obamu v snahe zaistiť práva pre celosvetovú LGBT komunitu,“ vyhlásil Eisen. Dodal, že hovoril v mene veľvyslancov z Belgicka, Británie, Kanady, Fínska, Írska, Nórska, Švédska a Švajčiarska a taktiež zastupiteľov Dánskeho a Holandského veľvyslanectva, ktoré podpísali list na podporu homosexuálneho pochodu.

List WCF podpísali aj neter Martina Luthera Kinga, Alveda Kingová, bývalý správca Arkansasu Mike Huckabee, bývalý väčšinový vodca Snemovne reprezentantov Tom DeLay, Rabi Yehuda, ktorý reprezentoval viac ako 1200 ortodoxných rabínov a predstavitelia desiatok pro-family organizácií z Ameriky, Európy a Latinskej Ameriky.

Signatári listu poukázali na fakt, že Obamova administratíva presadzovala homosexuálne práva vrátane homosexuálnych „manželstiev“, ktoré sú prioritou zahraničnej politiky. Tvrdia však, že „snahu Obamovej administratívy Američania v drvivej väčšine odmietli.“

V liste sa tiež píše, aké ironické je to, že tí, ktorí sa sťažujú na „kultúrny imperializmus“, sa pokúšajú vnútiť svetonázor Američanov spoločnostiam s tradičnými hodnotami.

„Spojené národy nikdy neschvaľovali homosexuálne manželstvá alebo práva. Všeobecná deklarácia ľudských práv špecifikuje, že právo na manželstvo a založenie rodiny prislúcha mužovi a žene.“

List je zakončený pochvalou Michala Semina, predsedu Akce DOST a ostatných českých pro-life a pro-family vodcov za ich vernú ochranu tradičnej rodiny.

Akce DOST zorganizovala pro-life a pro-family demonštrácie, ktoré sa konali v rovnakom čase ako „Pražský pochod 2012“. Primátorovi Prahy doručili protestný list, v ktorom stálo, že „festival do veľkej miery predstavuje týždňovú oslavu homoeroticizmu a pornografického priemyslu.“

Reportáž a obrázky z proti demonštrácie DOST v Prahe si v češtine môžete pozrieť tu.

Celé znenie Listu pro-family vodcov proti účasti amerického veľvyslanca na homosexuálnom pochode v Prahe je dostupné tu.