Brutálny útok na lesbičku - výmysel alebo pravda?

1,762
Kultúra smrti

LINCOLN, Nebraska, 22. august 2012, (LifeSiteNews.com) – Príbeh Charlie Rogersovej o tom, ako sa v pondelok nadránom – zranená, zakrvavená a stenajúca – plazila na ceste k domu svojej susedy po tom, ako ju brutálne napadli traja muži, sa zdá príliš desivým, aby to bola pravda. Včera polícia v Lincolne v Nebraske prišla k záveru, že sa to tak nestalo.

22. júla prišla 33-ročná lesbička, bývalá hviezda ženského basketbalu z univerzity v Nebraske, k predným dverám domu svojej susedy Linda Rapplovej s príbehom ako z hororového filmu. Traja maskovaní muži sa jej vlámali do domu, zviazali ju káblom, na hruď, ruky a brucho jej vyrezali kríž a vyhrážky proti homosexuálom, nasprejovali nenávistné slová na steny a potom sa jej pokúsili zapáliť dom.

„Všetko, čo som videla, bola rana na čele a krv,” povedala Rapplová.

Rogersová povedal, že ju muži položili na posteľ, porezali od stehna po holeň, pretočili a pokračovali v rezaní od zadku po pravé lýtko. Rapplová opísala rany ako „povrchové, ale bolo z nich zrejmé, že šlo o 'mučenie' ”.

Polícia v Lincolne našla na Rogersovej stene odkazy ako “We found U D-ke,” (Našli sme ťa – DKE = delta kappa epsilon - bratstvo na univerzite v Yale) a “Leave kids alone.” (Nechajte deti na pokoji).Tiež našli stopy benzínu a dvere, ktoré povedala, že rozbila.

„Keď zastala pri mojich dverách, všetko som jej uverila,” povedala Rapplová. „Nemala som dôvod pochybovať, že sa nestalo to, čo vravela.”

Po tom, ako sa incident rozšíril po internete, mesto a okolie verilo jej príbeh.

Nezisková organizácia  Heartland Pride v Omahe usporiadala minulý mesiac zhromaždenie mimo hlavného mesta Lincoln, na ktorom sa zišlo 1 000 ľudí a zozbieralo 1 800 dolárov. Prezident Heartland Beth Rigatuso ich uložil do banky pre Rogersovú. Druhé podujatie na jej počesť usporiadala Prvá kongregačná cirkev v Plymouthe. Starosta Lincolnu demokrat  Chris Beutler vyhlásil: "Spolu s našimi homosexuálnymi občanmi odsudzujeme násilie namierené proti akejkoľvek skupine.”

Netrvalo dlho a Rogersovej príbeh sa rýchlo rozpadol na kúsky.

Polícia prehlásila, že počas štyroch vypočúvaní svoj príbeh značne zmenila.

Detektívka Lynette Russellová povedala, že našla posteľnú prikrývku, kde Rogersovú údajne traja muži držali a mučili „rovnomerne prehodenú cez posteľ a bez akejkoľvek známky súboja”, bez škvrny od krvi.

Potom tam boli samotné zranenia. Russellová vypovedala, že „vyzerali ako povrchové a symetrické [a] vyhýbali sa citlivým oblastiam tela.” Vyzeralo to, že bolo možné, aby si ich spôsobil človek sám, povedala.

Na mieste činu polícia našla pár bielych rukavíc. „Na začiatku vypovedala vyšetrovateľom, že rukavice boli jediné veci, ktoré ostali po útočníkoch a neboli jej,” povedal policajný šéf v Lincolne Jim Peschong. Ale jediná DNA, ktorú lekárske centrum univerzity v Nebraske vo vnútri nich našlo „sa zhodovala s DNA p. Rogersovej".

Polícia rýchlo zistila, že si Rogersová 17. júla zakúpila pár bielych rukavíc, káble, ostrý nôž a žiletky v miestnom obchode Ace Hardware. Zhodovali sa s kódmi predmetov predávaných v obchode. Zamestnanec identifikoval Rogersovú ako osobu, ktorá u nich nakupovala.

Deň po nákupe v Ace – štyri dni pred údajným útokom - Rogersová napísala na Facebook: „Možno som idealistická, ale hlboko vnútri verím, že môžeme zlepšiť veci pre každého. Budem katalyzátorom. Urobím, čo treba. Urobím. Sledujte ma.”

Šokujúci incident sa uskutočnil v čase, keď mesto diskutovalo o nariadení o právach homosexuálov, takz. „Nariadenie pre spravodlivosť.” Polícia v Lincolne povedala, že Rogersová zahrala útok, aby dosiahla podporu pre homosexuálny politický program.

Ako vyšetrovanie začalo preukazovať jej vinu, Rogersová vystúpila v interview pre KETV. Jej vtedajšia právnička Megan Mikolajczyk bola tiež pripravená ísť do médií, ale zrušila to slovami: „Veci sa zmenili.” Onedlho z prípadu odišla.

„Začala som sa cítiť ako pešiak v hre, ktorá nie je mojou. Nežiadala som si to,” povedala Rogersová uprostred vzlykov. „Čo je dôležité, je príbeh.”

Povedala, že šokujúce udalosti ako táto „vznietia oheň a to je niekedy dobrá vec. Tiež to môže byť aj veľmi zlá vec.”

„Je tam strach, ale je tam životaschopnosť,” povedala. Ako možné odvolanie sa na predvolebný slogan prezidenta Obamu dodala: „Tam je cesta vpred.”

Polícia ju v utorok predvolala pred sudcu oblasti Lancaster. Vyrukoval jej pokutu za nahlásenie udalosti „o ktorej vedela, že klamala”, ktorá mala byť časťou plánu, aby polícia „začala vyšetrovanie údajne trestnej povahy.”

Patológ FBI Michelle Elieff, ktorého zavolali vyšetrovať údajný trestný čin, do zatýkacieho rozkazu uviedol, že si rany spôsobila sama, alebo boli spôsobené s jej súhlasom. „FBI, Úrad pre prevenciu požiarov a policajný oddiel v Lincolne použili na toto vyšetrovanie horibilné množstvo času a personálnych zdrojov,” povedal Peschong.

Rogersová žiadala, aby ju v utorok neuznali vinnou za krivú výpoveď. Je to prečin, ktorý sa trestá väzbou do jedného roka. Sudca ju prepustil na kauciu a určil deň pojednávania na 14. septembra.

Fakt, že jej príbeh bol ďalší zo série očividných nenávistných kriminálnych falošných správ nezapôsobil na miestne lobistické organizácie za LGBT, aby znovu premysleli svoje politické lobistické aktivity.

„Dokonca aj keby to urobila, stále žijeme v krajine homofóbie,” povedala  pomocná pastorka Prvej kongregačnej cirkvi v Plymouthe Nancy Erickson.

Star City Pride, PFLAG Cornhusker a dve ďalšie LGBT organizácie vydali spoločné vyhlásenie ako reakciu na zatknutie Rogersovej: „Falošné správy získané pri presadzovaní zákona každý rok nerušia skutočné trestné činy, ktorých sa ľudia dopúšťajú.”

Jedna z organizátoriek stretnutia v Lincolne Beth Rigatuso povedala: „Ak si to naozaj urobila sama, poukazuje to na  oveľa väčší prípad nenávisti k sebe samej.”

Linda Rapplová, suseda, ktorá prišla Rogersovej na pomoc, povedala: „Táto celá vec naozaj zatriasla mojou vierou v ľudskosť”. Spolu s políciou v Lincolne navrhli, aby Rogersova navštívila poradňu.

Údajný falošný zatykač prišiel krátko potom, ako muž z Montany Joseph Baken tvrdil, že ho na jeho 22. narodeniny zbili, pretože je homosexuál. Po zverejnení jeho príbeh polícia zistila, že jednoducho zle urobil kotúľ vzad a udrel si tvár o chodník.

Baken zavŕšil sériu falošných nenávistných činov údajne namierených proti homosexuálom ako aj iným menšinám.

Na začiatku tohto roka Centrálna štátna univerzita v Connecticute usporiadala „solidárne zhromaždenie” v mene 19- ročnej lesbičky Alexandry Pennellovej. Bola údajne terčom nenávistných komentárov, o ktorých úrady neskôr zistili, že si ich sama vymyslela.

V máji polícia pokutovala lesbický pár v Colorade, ktorý napísal „Zabite gayov” na svoju vlastnú garáž.

Každý rok sa koná veľké množstvo údajných nenávistných trestných činov či už na sexuálnom alebo rasovom základe.

Jeff Laszloffy, prezident Nadácie pre rodinu v Montane na začiatku tohto mesiaca pre LifeSiteNews.com povedal, že v skutočnosti existuje málo násilných prípadov proti homosexuálom, „takže si musia vymýšľať obžaloby, aby tieto zákony prešli.”