Podozrivý strelec dobrovoľníkom v LGBT centre

1,554
Kultúra smrti

15. augusta 2012 (LifeSiteNews.com) – Ukázalo sa, že podozrivý pri streľbe na centrálu Family Research Council (Radu pre výskum rodiny) vo Washingtone D.C. pracoval ako dobrovoľník v komunitnom centre pre homosexuálov.

David Mariner, výkonný riaditeľ Centra  pre LGBT komunitu, povedal pre Associated Press, že Floyd Corkins II pracoval ako dobrovoľník v centre asi posledných šesť mesiacov. Opísal ho ako „láskavého, jemného a skromného muža“.

28- ročný Corkins z Herndonu vo Virginii údajne toto ráno vošiel do lobby Family Research Council, kde podľa svedkov predtým, ako začal paľbu, kritizoval konzervatívnu organizáciu. Jeden bezpečnostný pracovník bol postrelený do ramena skôr, ako by bol schopný s pomocou ostatných Corkinsa premôcť.

Corkins mal údajne pri sebe viac rôznych zbraní. 

Hoci polícia ešte neodkryla žiadne informácie o možnom motíve, začína sa vynárať obraz homosexuálneho aktivistu, ktorý si potreboval nájsť nejakú zámienku pre útok na konzervatívnu organizáciu, zvlášť kvôli jej nedávnemu stanovisku na podporu fastfoodového reťazca Chick-Fil-A.

Prvá správa z Fox News, ktorú následne potvrdili orgány presadzovania práva, hovorí, že Corkinsa videli, ako nesie balíček Chick-Fil-A, čo je dobre známy sponzor Family Research Council. Fastfoodový reťazec sa v poslednej dobre často objavoval v správach po tom, ako riaditeľ tejto spoločnosti Dan Cathy potvrdil, že verí v tradičnú definíciu manželstva.

Jay Carney, hovorca prezidenta Obamu, povedal tlači, že Obama vyjadril obeti súcit a povedal, že takéto násilie v spoločnosti nemá miesto.

Ešte predtým Mitt Romney vydal vyjadrenie odsudzujúce streľbu. „Som zdesený dnešnou streľbou v kancelárii Family Research Council v našom hlavnom meste,” povedal Romney. „Takéto násilie nemá miesto v našej spoločnosti. Modlím sa za zraneného bezpečnostného pracovníka a jeho rodinu, ako aj za všetkých ľudí v Family Research Council, ktorých vedomie bezpečnosti bolo otrasené dnešnými desivými udalosťami.”