Homosexuálni aktivisti bojkotujú Amway

1,533
Kultúra smrti

10. augusta 2012 (LifeSiteNews.com) – V roku 2009 prezident Amway Doug DeVos venoval pol milióna dolárov Národnej organizácii pre manželstvo. Dňa 3. augusta na jeho dar zaútočila organizácia Rights Equal Rights (Práva rovnaké práva)  homosexuálneho aktivistu Freda Kargera formou úplného bojkotu.

Dôvod pre bojkot je podľa RightsEqualRights.com „podpora našich priateľov a tlak na megadarcov pre Národnú organizáciu pre manželstvo a iné podobne orientované organizácie a jednotlivcov, ktorí tak energicky odporujú lesbickej, homosexuálnej, bisexuálnej a transexuálnej rovnosti.”

Národná organizácia pre manželstvo nedávno žiadala o bojkot Starbucks a General Mills, ktorí darovali značné sumy peňazí na podporu homosexuálneho „manželstva”, čo Rights Equal Rights uvádza ako ďalší dôvod pre bojkot Amway.

Podľa prezidenta Národnej organizácie pre manželstvo Briana Browna sa však „na rozdiel od našich protivníkov nezameriavame na celé organizácie kvôli akciám jednotlivých manažérov v danej spoločnosti. Starbucks ale zaujal  firemný postoj na podporu opätovného definovania manželstva pre celú spoločnosť.”

Hovorkyňa Amway zdôraznila rozdiel medzi súkromným a firemným rozhodnutím. „Ako jednotlivci, rodina DeVos podporuje veci a organizácie, ktoré zastávajú politiku v súlade s ich osobným presvedčením,” povedala.

Rodina verí, že „jedným z najpodstatnejších práv jednotlivca je vyjadriť svoje vlastné presvedčenie ako účastník demokratického procesu.”

Karger je však naďalej rozhodnutý pokračovať v bojkote, v ktorom v článku z 9. augusta v Huffington Post nazval Národnú organizáciu pre manželstvo „známou nenávidenou skupinou”.

Kým Národná organizácia pre manželstvo hovorí, že jej povolaním je „chrániť manželstvo a komunity veriacich, ktoré ho podporujú,” Karger hovorí , že „sa zdá, že jej ciele poškodzujú homosexuálnych, bisexuálnych a transsexuálnych Američanov.”

„Národná organizácia pre manželstvo stále bráni organizácie namierené proti homosexuálnym, bisexuálnym a transexuálnym Američanom. Rovnako sa zastáva aj svojho spojenca Chick-fil-A (sieť fastfoodových reštaurácií) a nenávistných a bigotných komentárov a akcií jeho vlastníka, “povedal Karger. Podľa Prvého dodatku Ústavy Spojených štátov amerických má Národná organizácia pre manželstvo na toto právo a takisto ho máme aj my.”

Webové stránky Rights Equal Rights tvrdia, že „globálny bojkot Amway ostatným ukáže, aké sú následky toho, keď darujete obrovské sumy peňazí, aby ste zobrali práva menšine.”

Amway odpovedal vysvetlením, že ju nijako nediskriminuje.

„Naši zamestanci a dodávatelia pochádzajú zo všetkých spoločenských vrstiev a reprezentujú neuveriteľne pestrú paletu spoločenských postavení,” povedala hovorkyňa Amway. „Amway je otvorená pre každého.”

Karger riadil štyri predchádzajúce bojkoty proti hlavným darcom Národnej organizácie pre manželstvo a Yes on Proposition 8 (organizácia pre návrh zákona proti právu osôb rovnakého pohlavia uzavrieť manželstvo). Dvaja z týchto darcov sa s ním dohodli a venovali podobnú sumu aj pre organizácie na podporu lesbičiek, gayov, bisexuálov a transsexuálov. Jedna z týchto organizácií dala 110 000 dolárov na homosexuálne organizácie po tom, ako dala 100 000 dolárov na Yes on Proposition 8.

„Čo sa týka našich ďalších štyroch cieľov bojkotu,” hovorí Karger, „Rights Equal Rights je stále otvorená bojkot Amway/Alticor kedykoľvek ukončiť.”

Amway ostáva pri svojom tvrdení, že Doug DeVos má právo darovať svoje osobné peniaze na čokoľvek si zaumieni.