Austrálske motely budú musieť tolerovať prostitúciu

1,357
Kultúra smrti

CANBERRA, Austrália, 13. august 2012 (LifeSiteNews.com) – Správny tribunál v meste Moranbah, ktoré je známe ťažbou uhlia, nariadil, že motely nesmú zakazovať prostitútkam výkon činnosti v ich zariadeniach.

Istá G.K. využila motel Drover´s Rest pre svoje „pracovné účely“ za 2 roky sedemnásťkrát. Keď majitelia zistili účel jej ubytovania, vyhodili ju.

Podľa G.K. je to diskriminácia a svoj prípad predniesla na súde. Neuspela a proti rozhodnutiu sa odvolala.

Po odvolaní súd oslovil advokáta motela, Davida Edwardsa, a vyslovil stanovisko v prospech poškodenej ženy. Podľa súdu mala právo v moteli ostať.

Prostitúcia je v štáte Queensland legálna a zákon zakazuje diskrimináciu na základe legitímnej sexuálnej aktivity.

Podľa výkonného riaditeľa Asociácie ubytovania v Austrálii, Richarda Munroa, by sa zákony mali zmeniť. Vlastníci motelov a hotelov by mali mať právo rozhodnúť sa, či vo svojich budovách budú tolerovať prostitúciu, alebo nie.

„Je to absolútne nelogické. Ak sa kaderník rozhodne otvoriť si kaderníctvo v moteli a začne si tam pozývať zákazníkov, majiteľ motela by mal mať právo povedať: Tak moment, tvoj biznis je postavený na mojom,“ komentoval záležitosť Munro.

„Keď sa prostitútka rozhodne pracovať v nákupnom centre, majitelia musia konať. V tomto prípade by mala existovať aj ochrana práv majiteľa motela.“

Janelle Fawkesová, výkonná riaditeľka Scarlet Alliance, austrálskej Asociácie sexuálnych pracovníkov, vyhlásila, že toto rozhodnutie je „veľkým víťazstvom v prospech sexuálnych pracovníkov v Austrálii, pretože nesie jasný odkaz, že takýto druh diskriminácie nebude tolerovaný.“

Prostitútka požaduje odškodné 30,000 AUD (približne 25,000 eur).

Munro argumentuje, že prostitúcia by v moteloch mala byť zakázaná, pretože sa môže týkať aj neplnoletých.

Edwards vyhlásil, že pravdepodobne sa na rozhodnutie súdu odvolá.