Katolícke školy v Ontáriu otvorili dvere „podpore homosexuality“

1,656
Kultúra smrti

20. marec 2012 (LifeSiteNews.com) – Už od januára 2010 aktivisti LifeSite, Campaign Life Coalition (Koalícia kampaň za život) a katolíckej pro-life rodiny zvonili na poplach kvôli novej Ontárijskej vzdelávacej stratégii a jej nebezpečenstvu pre katolícke školy.

Hoci systém jasne zahŕňa normalizáciu homosexuálnej aktivity – v rozpore s katolíckym učením – katolícke školy a ich podporovatelia pri vládnych dokumentoch o dodržiavaní denominačných práv katolíckych škôl nepovedali ani slovo.

Avšak problém, na ktorý sme od začiatku upozorňovali, je, že sa od katolíckych škôl požaduje, aby bezvýhradne odovzdali ich denominačné práva.

Svojím podpisom školy súhlasili s Ontario Human Rights Code (Zákonom Ontaria o ľudských právach). Problémom bolo, že sa od nich žiadalo, aby sa postavili diskriminácii vyplývajúcej zo „sexuálnej orientácie”, čo bola jedna z kategórií uvedených v zákone.

Naša obava nemala nič spoločné s nedostatkom rešpektu alebo odporom voči homosexuálom a už vôbec nie nenávisťou alebo túžbou poprieť prirodzenú ľudskú dôstojnosť. Nespravodlivá diskriminácia homosexuálov – vrátane sarkazmu a nadávok, či nebodaj násilia – je nesprávna, zlá a úbohá.

No zdôraznili sme fakt, že existuje oprávnená diskriminácia, čo sa týka sexuálnej orientácie, a to preto, že sexuálna orientácia nemôže byť porovnaná s inými kategóriami v zákone, ako sú rasa či etnikum, pretože to nie je nemeniteľná charakteristika.

Toto nie je naša myšlienka.

V skutočnosti pochádza od samotného pápeža Benedikta XVI., z obdobia keď bol ako kardinál Joseph Ratzinger na čele Kongregácie pre náuku viery.

„Čo sa týka diskriminácie, sexuálna orientácia nepredstavuje kvalitu porovnateľnú s rasou, etnickým pôvodom, atď. Na rozdiel od týchto kategórii je homosexuálna orientácia objektívna porucha a evokuje morálne obavy,“ napísal kardinál Ratzinger v kľúčovom dokumente v roku 1992.

Vnímanie „sexuálnej orientácie” týmto spôsobom v zákone, pokračoval, „môže jednoducho viesť k pozitívnemu pohľadu na homosexualitu a jej vnímaniu ako súčasti ľudských práv. A to môže jednoducho, ak nie automaticky, viesť k ochrane a podpore homosexuality zákonom.”

Od pretláčania homosexuálnych zväzkov v katolíckych školách v januári 2011 po lesbickú matku v Peterborough, ktorá momentálne žiada odstránenie katolíckeho učenia zo školy letákom o „homofóbii”, udalosti v Ontáriu za posledné dva roky určite ukázali, že budúci pápež mal pravdu.

No keď sme sa k tomuto všetkému pred dvomi rokmi dostali, zistili sme, že toto je pomerne kontroverzný dokument vrámci cirkvi, čo možno naznačil fakt, že sa objavil len na Vatikánskej vlastnej webovej stránke.

Ale to, že učenie kardinála Ratzingera ostáva v platnosti, bolo potvrdené 9. marca, keď Vatikán protestoval proti tlaku zakázať diskrimináciu založenú na „sexuálnej orientácii” v dokumente OSN.

Arcibiskup Silvano Tomasi, zástupca Svätej stolice v OSN, hovorí, že zahrnutie sexuálnej orientácie medzi kategórie, ktoré nesmú byť diskriminačné, tvorí „zvláštne práva” pre homosexuálov. V skutočnosti varuje, že táto rétorika naozaj ohrozuje inštitúciu manželstva.

Patrick Craine