Pražský gay pride vs. pro-life protiakcia

2,734
Kultúra života

Praha, 24. júla 2012, (LifeSiteNews.com) - Viaceré skupiny v Českej republike organizujú pro-life a pro-rodinné protiakcie, ktoré by sa mali konať v rovnakom čase ako festival “gay pride”. Ten je naplánovaný na 18. augusta.

Pro-rodinná skupina Akce DOST pripravuje ako reakciu na “pražský Pride 2012” pochod za „Obranu hrdosti normálnych ľudí“ .

Michal Semín, predseda Akce DOST uviedol, že proti-protest vznikol ako odpoveď na „ostro konfrontačný ráz“ propagácie „netolerantnej homosexuálnej ideológie“.

„Rozhodnutie organizátorov pražskej Pride uskutočniť tohtoročný pochod pri pomníku Svätého Václava na Václavskom námestí môže byť len ťažko chápané inak, ako pokus o vyvolanie konfrontácie,“ vyhlásil Semín.

Pochod “Obrana hrdosti normálnych ľudí“ sa bude konať v sobotu, 18. augusta o 10:00 na Václavskom námestí.

„Akce DOST vás pozýva, aby ste sa zúčastnili pochodu nielen ako podporovatelia tradičnej rodiny a spoločenských hodnôt, ale tiež ako ľudia, ktorí sexuálny život považujú za intímnu oblasť svojho života, ktorá nepatrí do ulíc“, hovorí sa vo vyhlásení.

K skupine Akce DOST sa pridalo aj národné pro-life hnutie a hlava českej rímskokatolíckej cirkvi.

„Homosexuálna ideológia je dnes využívaná ako baranidlo na ničenie inštitúcie rodiny, slobody a národa,“ zdôraznil Radim Uchac, prezident organizácie Hnutí Pro Život. Uchac povedal, že v jeho krajine je normalizácia homosexuality „stále viac vnucovaná občanom už od ranného detstva“.

„Sloboda myslenia je agresívne pošliapávaná homosexuálnymi aktivistami, ktorí obviňujú z nenávisti každého, kto má iný názor. Čestnosť, hrdosť a mravnosť národa sú systematicky ničené pohŕdaním prirodzeným mravným zákonom a vysmievaním sa Bohu. Úpadok mravného zákona potom bráni národu, aby vládol spravodlivo,“ uviedol Uchac.

Hnutí Pro Život vyhlásilo, že víta spoločenské protesty proti pražskej Pride. Zároveň vyzýva politikov a médiá, aby nezneužívali svoje postavenie  a objektívne informovali verejnosť o probléme a pomohli tak spoločnosti oceniť úlohu rodiny pre ďalší rozvoj národa.

„Hnutí Pro Život podporuje snahy zamerané na obnovenie úcty k rodinám a oživenie ich prirodzených úloh. Len zdravé rodiny môžu garantovať slobodu a nádej pri výchove ďalších generácií,“ povedal Uchac. Dodal tiež, že skupina ponúka podporu ľuďom, ktorí trpia homosexualitou a žiadajú profesionálnu pomoc, aby sa mohli oslobodiť od tohto správania.

Nadväzujúc na protest “Obrana hrdosti normálnych ľudí“ organizuje Asociácia mladých kresťanských demokratov pod záštitou pražského arcibiskupa, kardinála Dominika Duka tretí ročník “Pochodu pre rodinu,“ ktorý začne napoludnie.

„Považujeme za znepokojujúce, keď niektorí ľudia v spoločnosti hovoria len o právach homosexuálov, zatiaľ čo nikto nebráni tradičné záujmy väčšiny, záujmy rodiny“, povedal predseda Mladých kresťanských demokratov Peter Jurčík. Cieľom organizovania tohtoročného Pochodu pre rodinu je, ako aj v predchádzajúcich rokoch, zdôraznenie záujmov tradičnej rodiny.“

Organizátori Pochodu pre rodinu žiadajú účastníkov, aby sa v sobotu (18. augusta) o 12:00 zhromaždili v centre Prahy, na rohu ulíc Washingtonová a Ulica politických väzňov. Pochod následne pôjde cez Ovocný trh, Uhoľný trh a skončí pri kostole sv. Jiljí, kde sa bude konať bohoslužba. 

Ďalšie informácie nájdete na stránke Hnutí Pro Život.