20-ročného pro-life aktivistu počas pochodu zabilo auto

1,400
Kultúra života

20. júl 2012 (LifeSiteNews,com) – Mladý muž, ktorý sa modlil ruženec počas pochodu Crossroads Pro-Life v Indiane, zomrel po tom, čo ho zrazilo auto.

Podľa IndyStar.com 20-ročný Andrew Moore z Kalifornie išiel pešo po ceste blízko Stilesville v Indiane, kde došlo k nehode. Moore na mieste zomrel.

IndyStar oznámilo, že skupinka išla po trávnatom ostrovčeku štvorprúdovej diaľnice a nepočula vozidlo, ktoré sa k nim zozadu blížilo. Polícia sa nazdáva, že incident bol nešťastná nehoda a nikomu nebola udelená pokuta.

Organizácia Crossroads (Križovatky) založená v roku 1995 sa rozšírila na 7 pochodov v štyroch krajinách: Kanade, USA, Španielsku a Írsku. Tento rok bol zatiaľ najúspešnejší: organizácia usporiadala štyri pochody po USA, ktoré vyvrcholili vo Washingtone D.C. K incidentu došlo počas Hlavného pochodu, ktorý začal v San Franciscu.

Jim Nolan, prezident Crossroads, na Facebooku požiadal o modlitby za Moorea a jeho rodinu a povedal, že mladý študent sa v chvíli zrážky modlil ruženec.

„Napĺňa ma pokojom uistenie, že je už s našou matkou Pannou Máriou na nebesiach,” napísal Nolan.

Katolícky blogger Mark Shea oznámil, že dostal odkaz od čitateľov, v ktorom prosia o modlitby pre „pokoj duše nášho najstaršieho syna Andrewa, ktorého zrazilo auto a zomrel dnes skoro ráno počas pochodu Crossroads Walk for Life (Pochod za život).”

V tejto správe sa písalo, že Moore, študent Univerzity Tomáša Akvinského v Kalifornii, sa zúčastnil pochodu aj aby „podporil myšlienku” pro-life, a aj preto, že cítil povolanie do kňazstva.

„Ak je nejaký dôvod, pre ktorý by položil život, bola to ochrana života,” končila správa, ktorú Shea citoval.

Na webovej stránke Crossroads je uvedený komentár o dôvode účasti Andrewa v Pochode za život. Povedal:

„O Crossroads som počul od Jasona, keď mal prednášku na Univerzite Tomáša Akvinského.  Už som sa zapájal do pro-life hnutia niekoľko rokov. Keď som doma, modlím sa  pred  miestnou potratovou klinikou skoro každý deň a snažím sa hovoriť s ľuďmi, ktorí tam idú. Crossroads sa mi zdal ako dobrý spôsob, ako slúžiť Bohu a pomáhať Jeho deťom. Keďže som málo kedy opustil Kaliforniu a môj pokojný predmestský život, tiež ma zaujalo, že by som si pozrel krajinu, stretol nových dobrých ľudí a urobil aj niečo bláznivé! Uvažoval som nejaký čas o kňazstve a Crossroads je dobrý spôsob, ako rozoznať povolanie: modlitba, obeta a odlúčenie od  rozptýlení sveta.