Do hlavičky mu pichli jed

1,809
Kultúra smrti

Provincia FU-Ťien, Čína 11.júl 2012 (LifeSiteNews.com) – Ďalšia obeť čínskej politiky nútených potratov vystúpila na obžalobu vlády pre jej brutálne a skorumpované jednanie s jeho ženou a rodinou.

Wu Liangjie povedal, že jeho žena Pan Chunyan bola v apríli v 8. mesiaci tehotenstva, keď úradníci plánovania rodičovstva strekli jed do hlavy jej nenarodeného dieťaťa, čím zapríčinili, že sa jej syn narodil mŕtvy o dva dni neskôr – a to napriek faktu, že rodina zaplatila pokutu za to, že majú tretie dieťa.

„Neexistuje spôsob ako opísať, ako sa cítila, keď to dieťa uvidela,” povedal Wu. „Pred hodinou počula pohyby svojho nenarodeného dieťaťa v maternici, ale teraz bolo pred ňou mŕtve telo chlapčeka s modrinami po celom tele, ktorému sa pokožka šúpala z hlavy…Prepukla do plaču, keď videla to malé telíčko.”

Pretože Chunyan je na vidieku a ich prvé dieťa bolo dievča, páru bolo umožnené mať dve deti: 8-ročné dievča a 3-ročného chlapca. Ale lídri strany v dedine Dongjing v provincii Fu-ťien požadovali od rodiny, aby zaplatila 45300 jüanov (7 110 dolárov), keď v marci zistili, že žena je opäť tehotná. Wu povedal úradníkom: „Bábätko je už príliš veľké. Jeho potrat by spôsobil mojej žene príliš veľa trápenia a bôľu. Zaplatíme.”

No po tom, čo rodina zaplatila dohodnutých 20 000 jüanov a súhlasila, že zvyšok zaplatí pri narodení dieťaťa, úradníci údajne Pan uväznili a požadovali 55 000 jüanov v priebehu niekoľkých hodín. Po tom, ako im Wu dal požičané peniaze, povedal, že sa úradníci ponáhľali s jeho ženou do Krajskej ženskej a detskej nemocnice v Xianyou.

„Skupina ľudí vtrhla dnu a zabili osemmesačné nenarodené dieťa v maternici mojej ženy injekciou jedu,” povedal Wu. „Jeden z mojich bratrancov sa snažil natočiť to na mobilný telefón, ale aj jeho zbili a jeho telefón mu prudko vytrhli z ruky.”

„Na začiatku sa dieťatko v maternici mojej ženy silne pohlo, pravdepodobne kvôli bolesti.”

Dňa 8. apríla sa ich syn narodil mŕtvy.

„Po tomto sme ja a moja žena mali každý deň nočné mory, v ktorých sme opäť zažívali to, čo sa ten deň stalo,” napísal v liste  uverejnenom na webovej stránke  ChinaAid. „Je to akoby nás ani nepovažovali za ľudské bytosti…Toto je vražda!”

„Moja úbohá žena, moje úbohé dieťa,” povedal.

Dedinský úradník médiám ani nepotvrdil ani nevyvrátil, či sa potrat uskutočnil.

Smrťou Wuovho syna jeho problémy neskončili. Komunistickí lídri požadovali, aby zrušil svoj mikroblog a dal sa sterilizovať, inak mu nevrátia tých 55 000 jüanov.

Wu povedal, že sa 29. júna dal na útek. Keď sa dostal do Pekingu, stretol sa so Zhangom Kai, kresťanským právnikom bývajúcim v Pekingu, ktorý zastupoval obeť núteného potratu Feng Jianmeiovú. Zhang Kai teraz zastupuje Pan Chunyanovú.

Dedinskí úradníci nariadili skorší súd po tom, ako súhlasili so zaplatením Jianmeiovej 11 000 dolárov. Tento prípad a ďalšie, ktoré sa dostali na svetlo, inšpirovali pro-life republikána Chrisa Smitha, aby na začiatku tohto týždňa nariadil kongresionálne vypočúvanie o ďalšom porušovaní ľudských práv kvôli čínskej politike jedného dieťaťa.

Zhang Kai dúfa, že „vďaka nášmu úsiliu za niekoľko rokov sa takéto tragédie už nikdy nestanú.”