Katolícka organizácia sprístupňovala potraty, už je s tým koniec

1,615
Kultúra života

VATIKÁN, 2. júl 2012 (LifeSiteNews.com) - Svätý otec Benedikt XVI. oznámil nové vedenie Kongregácie pre náuku viery - je ním regensburský biskup Gerhard Müller. Pápež tiež prijal rezignáciu amerického kardinála Williama Levadu, ktorý minulý rok dosiahol vek odchodu do dôchodku. 

V roku 2006 Müller zakročil a zastavil cirkevné dotácie vo výške 2 miliónov eur pre pro-potratové „katolícke“ skupiny po tom, ako na ich nekalé aktivity poukázali veriaci katolícki bloggeri a skupina Union for the Associations Faithful to the Pope (Únia spoločenstiev verných pápežovi).

Organizácia s názvom Centrálny výbor nemeckých katolíkov obdržala od Cirkvi viac než 2 milióny eur predtým, ako bolo financovanie zastavené.

Na asociáciu Donum Vitae, ktorú tento výbor založil, sa vzniesla vlna kritika za to, že pomáhala ženám v prístupe k potratom. Asociácia im pred potratom ponúkala poradenstvo a potvrdenia, čím spriechodnila cestu pre potrat. Okrem toho výbor otvorene kritizoval hierarchiu Cirkvi a dožadoval sa demokratickej štruktúry, kde by mali autoritu i laici.

Biskup Müller takisto obmedzil skupinu s názvom Diecézna rada laikov a ďalších 33 organizácií s proticirkevnými postojmi.