„Katolícke“ barcelonské nemocnice vykonávajú potraty

1,221
Kultúra smrti

28. júna 2012 (LifeSiteNews.com) – Po štrnásťmesačných protestoch pred nemocnicou Sant Pau v Barcelone sa zmenilo len veľmi málo. Inštitúcia, ktorá sa vyhlasuje za katolícku a v dozornej rade má mnoho kňazov, je obžalovaná z toho, že pokračuje vo vykonávaní potratov. Kardinál arcibiskup Lluis Martínez Sistach ostáva ticho, kým mainstreamové médiá hlásajú: „Nemocnice napojené na katalánsku cirkev stále ponúkajú potratové služby.”

Podľa organizátora protestu Fr. Custodio Ballestera aj ďalšie nemocnice v barcelonskej arcidiecéze a susedných diecézach naďalej vykonávajú potraty a sterilizácie a poskytujú antikoncepciu, čo je proti učeniu katolíckej cirkvi.

Španielski prolife prívrženci však ostávajú neohrození a sú odhodlaní pokračovať v demonštráciách, ktoré začnú 25. dňa každého mesiaca o 20.30 hod. pred nemocnicou Sant Pau a skončia pred Bazilikou Sagrada Familia, ktorá je o niekoľko ulíc ďalej.

Pondelkový pochod zahŕňal svedectvo katolíckej mníšky Mercedes Cruz Quesadovej, ktorá pracuje v miestnej nemocnici a tvrdí, že jej organizačné úsilie zabránilo vykonávaniu potratov v danom zariadení.

Fr. Ballester, kňaz z oblasti  Barcelony, ktorý pomáhal viesť demonštrácie a opakovane žiadal svojho nadriadeného kardinála Sistacha, aby konal, porovnal víťazstvo Cruz Quesedovej pri ochrane života a neustále zlyhávanie svojho arcibiskupa urobiť to isté v katolíckych nemocniciach.

„Ak to bola schopná urobiť ona zo svojej skromnej pozície, prečo nemôžu biskupi urobiť to isté s dozornou radou (katolíckych nemocníc)?” spýtal sa v emailovom interview pre LifeSiteNews.

Dôkazy naznačujú, že potraty pokračujú

„Nemocnica Santa Creu y Sant Pau, v ktorej správe je účastné vedenie katedrály barcelonskej arcidiecézy naďalej podľa rôznych svedkov a samotných zdravotníckych pracovníkov vykonáva potraty,” povedal Ballester pre LifeSiteNews.com a dodal, že čo väčšina arcidiecézy urobila, je, že tvrdí, že „potraty by mali byť vykonávané v iných zdravotníckych zariadeniach.”

Ballester však poznamenáva, že toto sa nestalo. Existuje „dohoda s vedením nemocnice o zapieraní problému a nenaliehaní na nevykonávanie potratov.”

Cituje prípad Alicie Rojano Miguelovej, ktorej svedectvo bolo publikované v španielskych novinách ABC a iných publikáciách, „ktorej poskytli potrat v nemocnici Sant Pau 18. apríla minulého roka.”

„Sterilizácie a tabletky s potratovým účinkom, ktoré sú poskytované v nemocnici, je téma, o ktorej arcidiecéza nechcela hovoriť ani sa o ňu nezaujíma,” tvrdí Ballester. „Vzhľadom na experimentovanie s ľudskými embryami arcidiecéza Barcelony samu seba ospravedlňuje, že ich robí nadácia nezávislá od nemocnice. Avšak tá má svoje centrum a koná v každom zariadení nemocnice Sant Pau.”

Španielsky lekársky expert, Dr. José María Simón, k tomu, čo povedal Fr. Ballester, dodáva, že prítomnosť lekára Joaquima Calaf Alsina vykonávajúceho potraty, ktorý je hlavou gynekologického oddelenia nemocnice, je dôkazom, že potraty sa v zariadení naďalej vykonávajú.

Esther Amorová z ABC na konci roka 2011 oznámila, že nemocnica Sant Pau bola opäť uvedená medzi potratové zariadenia na webovej stránke katalánskej vlády. Podľa spravodajskej agentúry ACI Prensa bola táto stránka so zoznamami hneď po publikácii správy zrušená.

Napriek dôkazu v oficiálnych vládnych záznamoch a uverejneným tvrdeniam predstavených nemocnice a pacientov, ktoré naznačujú, že potraty sa v nemocnici  Sant Pau vykonávajú, kardinál Sistach opakovane tieto tvrdenia poprel. Naposledy tak urobil na konci roka 2011 v rozhovore pre katolícku spravodajskú agentúru ACI Prensa.

Iné nemocnice v okolí sú tiež problematické

Ballester hovorí, že iné nemocnice, o ktorých sa v rokoch 2010 a 2011 zistilo, že vykonávajú potraty a sterilizácie a distribuujú antikoncepciu s potratovým účinkom, tak naďalej robia.

„Všeobecná nemocnica Granollers, v ktorej dozornej rade je aj diecéza Tarrsa, stále vykonáva potraty, predovšetkým eugenické, a poskytuje RU-486 a Levonorgestrel,” povedal Ballester pre LifeSiteNews.com. Rôzni lekári a svedkovia hovoria, že je to pravda a na webovej stránke nemocnice je to naznačené veľmi jasne… Napriek tomu diecéza Tarrasa je stále účastná na vedení nemocnice.”

„Situácia nemocnice Comarcal Sant Celoni – sterilizácie a tabletky s potratovým účinkom – vyšla na povrch v marci roku 2011, keď rezignoval pastor kostola St. Martín of St. Celoni z funkcie viceprezidenta nemocnice pre výhradu vo svedomí. Traja reprezentanti farnosti v rade pastora jeho rozhodnutie nepodporili a naďalej si ponechali svoje pozície. Diecéza Tarrasa mlčala.”

„V materskej nemocnici San Juan de Dios in Espluges (diecéza San Feliu) dnes vykonávajú potraty v prvých týždňoch tehotenstva. Poskytujú tabletku s potratovým účinkom, vykonávajú sterilizácie a v lekárskom centre pre reprodukciu umiestnenom v zariadení nemocnice experimentujú so zmrazenými embryami. Diecéza San Feliu sa ospravedlňuje, že táto téma nie je časťou ich jurisdikcie, pretože nemocnica patrí rádu milosrdných bratov.”

„Situácia sa stále utápa v zmätku, pasivite a tichu. Žiadne jasné rozkazy ekvitného súdu neboli nariadené na zrušenie praktík, ktoré sú potratové a morálne protikresťanské. Tieto štyri nemocnice ich vykonávajú a snažia sa deaktivovať a umlčať prolife hnutia, ktoré verejne oznamujú tento temný škandál 25. dňa každého mesiaca.“

Na žiadosť o interview barcelonská arcidiecéza a nemocnica Sant Pau do uzávierky tohto článku neodpovedala.