Čo podnietilo Mary Wagnerovú riskovať väzenie pre nenarodených?

1,682
Kultúra života

TORONTO, 16. jún 2012 (LifeSiteNews.com) - Mary Wagnerová je štíhla mladá žena s jemným hlasom. Je krásna, nežná ako kvetina, nevinná ako baránok a napriek tomu je ochotná postaviť sa zákonom, ktoré zakazujú šírenie pro-life posolstva pred potratovými centrami.

Dokonca je pripravená ísť priamo na potratovú kliniku, aby tam ponúkla pomoc a lásku ženám priamo v čakárni lekára vykonávajúceho potrat. Je si plne vedomá toho, že čoskoro príde polícia, aby ju odviedli a často pritom nejednajú jemne. Takisto vie, že urážky na jej adresu myslia zamestnanci potratovej kliniky vážne a ich nenávisť je skutočná. Môžu jej ublížiť, je nenávidená a zosmiešňovaná, myslia si o nej, že je pomätená, je - s Božou milosťou - pripravená zomrieť.

Kvôli svojim činom bola mnohokrát zadržaná a často skončila vo väzení.

Wagnerová v rozhovore na výročnom podujatí Toronto Pro-Life Forum porozprávala o jednom prípade, ktorý ju viedol k jej mimoriadnemu poslaniu.

Wagnerová viedla život pro-life aktivistky a pôsobila ako dobrovoľníčka v centre pre tehotné matky. Zmena prišla až po skúsenosti s jedným 16-ročným tehotným dievčaťom. Odvtedy je ochotná prísť na potratovú kliniku a poskytnúť ženám rozhodnutým pre potrat poslednú možnosť vybrať si život.

Mala vtedy len 24 rokov, keď sa v rámci poradenstva venovala mladej tehotnej tínedžerke, ktorá žila na ulici so svojím priateľom. Ten na ňu naliehal, aby šla na potrat a ona to vnímala ako jedinú možnosť. Po mesiaci práce s týmto dievčaťom bola Wagnerová skľúčená, keď sa dozvedela, že dievča sa rozhodlo pre potrat. Matka tohto dievčaťa svojej dcére povedala, že i ona bola na potrate a bolo to najlepšie rozhodnutie v jej živote.

V deň potratu tejto tínedžerky sa Wagnerová rozhodla, že sa s ňou stretne pred potratovou klinikou v čase, keď sa tam mala nachádzať. Prišla so svojím priateľom, ale vtedy Wagnerová cítila, že ju nemá nechať vojsť dovnútra, ale má tam ísť s ňou a neprestať na ňu naliehať, aby si to rozmyslela. Prišiel čas potratu a to 16-ročné dievča naň šlo.

Wagnerová si všimla ostatné ženy, ako tam čakali na rad u lekára a cítila, že ich má s láskou osloviť tak ako to dievča. „Nemusíte to robiť,“ povedala im. Ako to počuli zamestnanci, obstúpili ju a keď sa pokúšala hovoriť, zakaždým ju prekričali, až kým neprišla polícia.

Zadržali ju a popoludnie strávila vo väzení. Než aby ju táto príhoda odradila od podobných činov, znamenala skôr začiatok Wagnerovej presvedčenia nasledovať kanadskú pro-life hrdinku Lindu Gibbonsovú.

Zatiaľ čo ju tieto okolnosti priviedli k jej terajšiemu poslaniu, silu vykonávať ho berie niekde inde. Na otázku LifeSiteNews odkiaľ, Wagnerová odpovedala: „Ježiš povedal: „Vo svete máte súženie, ale dúfajte, ja som premohol svet!“ Musíme Ho o tú odvahu žiadať.“ Dodala, že niekedy „musíme povedať: „Bože, toto odo mňa žiadaš. Musíš mi ale dať to, čo potrebujem, aby som to mohol vykonať.“‘