Ochrana rodiny pred liberalizmom bude hlavnou témou Svetových dní rodiny!

1,671
Kultúra života

VATIKÁN, 22.mája 2012 (LifeSiteNews.com) – V čase príprav Vatikánu na Svetové stretnutie rodín v Miláne milánsky arcibiskup kardinál Angelo Scola povedal na vatikánskej tlačovej konferencii médiám, že rodina založená na manželstve muža a ženy je stále „najlepším spôsobom ako splodiť a vychovať deti.”

Z tohto dôvodu sa Vatikán  zaviazal, že bude Svetové stretnutie rodín, ktoré sa koná každé tri roky v rozličných mestách po celom svete, považovať za jednu zo svojich najvyšších priorít.

Príprava na toto stretnutie pokračuje už tri roky od stretnutia v Mexico City v roku 2009. Tieto prípravy zahŕňali konferenciu v Ríme v roku 2010 o „právach detstva” a medzinárodný súkromný akademický seminár s prolife asociáciami.

Kardinál Ennio Antonelli, prezident Pápežskej rady pre rodinu, povedal, že téma katechéz na podujatí, preložená už do 11 jazykov, bude „zmiešané manželstvo, regulácia plodnosti, demografia, etika života od počatia po prirodzenú smrť, etika zdravia a práva mladistvých.”

Funkcionári očakávajú najmenej milión účastníkov pápežskej omše a najmenej 300 000 účastníkov na  Sviatku svedectiev.

Biskup John Hine, hlava Komisie pre manželstvo a rodinný život Konferencie katolíckych biskupov Anglicka a Walesu a ich reprezentant na stretnutí povedal dnes pre Rádio Vatikán, že trend opätovného redefinovania manželstva v mnohých krajinách je jedna z najväčších hrozieb pre rodinu  a nazval ho krokom smerom k „deštrukcii domova a rodiny.”

Svetové stretnutie rodín je hlavný projekt Vatikánu a obľúbené podujatie pápeža Benedikta XVI., ktorý ho spomenul dvakrát vo svojich verejných prejavoch počas posledných dvoch týždňov. Od 30. mája do 3. júna budú úradníci a nevládne organizácie na podporu rodiny diskutovať na tému: „Rodina: práca i oslava.”

Biskup Hines nazval rodinu „hlavnou témou” a poznamenal, že momentálna diskusia v britskej vláde o „homosexuálnom manželstve” vylúčila možnosť zmeniť definíciu manželstva, keďže dovolila diskutovať iba o tom, ako bude zmenená.

Katolícki biskupi Anglicka a Walesu spomenuli politikom fakt, že „toto nikdy nebolo v manifeste žiadnej politickej strany, neboli zvolení, aby o tomto rozhodovali a zrazu nám tu podstrčili túto kontroverznú tému. “

Bishop Hine sa stal obľúbencom katolíckych prolife agitátorov po celej Británii, keď sa zúčastnil veľmi známeho stretnutia pri veľmi navštevovanom potratovom stredisku blízko Londýna na konci marci a za tento svoj čin si vyslúžil veľkú verejnú kritiku potratovej lobby a médií.