lisacameron.jpg

Kresťanská poslankyňa hlasovala za život - jej politická strana ju zbavuje členstva

365
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Kresťanská poslankyňa v Škótsku sa ako jediná vo svojej politickej strane zastala nenarodených bábätiek, keď parlament hlasoval za legalizáciu potratov v Severnom Írsku. Podľa Premier informácií Dr. Lisu Cameronovú Škótska strana národniarov zrejme zbaví členstva, aj keď pred hlasovaním jej bolo jasne povedané, že môže voliť podľa svojho svedomia.

Cameronová uviedla, že od hlasovania v júli je stálym terčom hrozieb a útokov, pretože hlasovala za ochranu života nenarodených bábätiek v Severnom Írsku, poslednom mieste, na ktorom sú ešte na Britských ostrovoch chránené práva nenarodených detí: "Moji spolupracovníci zaznamenali 900 odkazov - vyhrážanie, kyberšikanovanie, sprosté nadávky a pomenovania a obrázky so znásilnením v domnení, že obete znásilnení sú mi ľahostajné, hoci mnohým ženám, ktoré prekonali znásilnenie, som pomáhala zbaviť sa tejto traumy počas svojej práce pre NHS."

Obrátili sa proti nej aj jej politickí stranícki kolegovia. Podľa posledných informácií bude Dr. Lisa Cameronová jedinou členkou Škótskej strany národniarov (SNP), ktorá nebude figurovať na zozname kandidátov v nasledujúcich všeobecných voľbách, ktoré sa budú konať budúci rok. Cameronová uviedla, že jej bolo povedané, že má hlasovať o tomto probléme slobodne a že nebude nijako postihovaná za opačný názor oproti ostatným členom strany a dodala, že tak hlasovala kvôli svojej viere a preto, lebo dve deti stratila pri mimomaternicovom tehotenstve.  

Hovorkyňa organizácie Právo na život (Veľká Británia) Catherine Robinsonová povedala pre Premier: "Je škandalózne, že táto členka parlamentu musí čeliť stiahnutiu kandidatúry a odpornej šikane za to, že volila v prospech ochrany nenarodených bábätiek a za nezavádzanie potratov v Severnom Írsku. Ak ju vylúčia z kandidátky SNP, bude to dokazovať len netoleranciu voči pro-life názorom, ako aj voči tým v tejto strane, čo rešpektujú a chcú brániť právo na život všetkých ľudí, narodených či nenarodených." 

Po voľbách za ochranu nenarodených v júli ju mnohí stranícki kolegovia vyzvali, aby odišla z politiky. Bill Mills, bývalý zástupca SNP v South Lanarkshire, teraz pracujúci ako dobrovoľník pre vedenie strany, sa vyjadril, že bol Cameronovej hlasovaním "absolútne zhnusený": "Pokiaľ bola Lisa Cameronová donútená takto voliť svojím svedomím, čím vlastne odhalila, že nesúhlasí so základnou politikou strany, pričom o svojom postoji predtým nehovorila, mala by svoju pozíciu volenej poslankyne SNP ihneď opustiť." Viac o situácii LifeNews: Jim Edwards, tiež zástupca SNP v South Lanarkshire súhlasí s Millsom, keď hovorí: "Stojím na 100% za Billom (Millsom) a som za to, aby sa jej odobrali všetky právomoci." Je to ako zvyčajne s každým hlasovaním o potratoch - členovia parlamentu nedostanú inštrukcie, ako majú voliť. Dr. Cameronová uviedla:

"Bolo to slobodné hlasovanie; hlasovanie podľa svedomia. Nebúrila som sa, ani som nehlasovala proti inštrukciám strany, keďže žiadne neboli. A predsa je úplne jasné, že stranícki aktivisti, ktorí zneužívajú svoje postavenie, sa určite zasadia o to, aby som nemohla kandidovať a aby som prišla o prácu, ktorú mám veľmi rada." 

Horná snemovňa Parlamentu o návrhu tohto zákona na legalizáciu potratov v Severnom Írsku ešte nehlasovala.