tennes.jpg

Katolícky farmár nesmie predávať jablká na miestnom trhu

1,039
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Federálny sudca má rozhodnúť, či michiganská farma vlastnená katolíckym veteránom bude môcť predávať svoje jablká na mestskom farmárskom trhu.

V roku 2016 bolo Stevovi a Bridget Tennesovcom, oddaným Katolíkom a vojenským veteránom, zakázané predávať na farmárskom trhu v meste East Lansing kvôli ich náboženským presvedčeniam v otázke manželstva. O tomto prípade som rozsiahle písal v mojej pripravovanej knihe: "Kultúrny džihád: Zabráňte ľavici vo vražde národa." 

"Naším poslaním na farme je oslavovať Boha tým, že umožňujeme rodinnú zábavu a zásobujeme rodiny," povedal mi Steve v mojom celoštátnom rozhlasovom vysielaní. "Narodil som sa a vyrastal na tejto farme. Moja žena a ja sme opustili armádu, aby sme sa vrátili na farmu a vychovali našich šesť detí. Sú zapojení do všetkého, čo robíme."

Prostredníctvom Facebooku boli požiadaní, či by mohli hostiť svadbu homosexuálneho manželstva na farme Country Mill. Ich rodina to odmietla, keď sa odvolali na svoje presvedčenie, že manželstvo je medzi jedným mužom a jednou ženou. 

Predstavitelia mesta East Lansing obvinili katolícku rodinu z diskriminácie. 

"Nemá to nič spoločné s ich náboženskou vierou," povedal starosta Mark Meadows pre časopis Lansing State Journal. "Country Mill je firma. Nejedná sa o jednotlivca. Naposledy som počul, že sa tam nedejú žiadne náboženské aktivity."

Mesto najprv vyhodilo farmárov z farmárskeho trhu a potom zostavili politiku, ktorá by ich vylúčila natrvalo. 

Federálny sudca nariadil mestu, aby dočasne zvrátilo svoje rozhodnutie a v súčasnosti farmári žiadajú trvalý príkaz, ktorý by im umožnil vrátiť sa na trhy. 

"Uvedomili sme si, že sme sa museli postaviť nielen za nás a naše deti, ale aj za tých, ktorí sa cítia ohrození týmito tyranmi," povedal Steve v mojej rozhlasovej šou. 

Uvedomte si toto - rodina nevyhľadáva súboje. Oni bojujú za svoju rodinnú farmu. 

Aliancia obhajujúca slobodu, právnická firma zastupujúca rodinu Tennesovcov, sa vyjadrila, že farmári slúžia všetkým. Občas sa však vyskytnú podujatia, ktorým odmietajú slúžiť. 

"Neorganizujú rozlúčky so slobodou," povedal mi právnik John Bursh z Aliancie. "Rovnako sa nepodieľajú na kukuričných bludiskách v štýle strašidelných domov a nezúčastňujú sa na manželstvách rovnakého pohlavia, pretože sú v rozpore s ich katolíckym náboženským presvedčením." 

Bursh uviedol, že predstavitelia mesta sa zamerali na farmárov jednoducho kvôli týmto ich presvedčeniam - a to je protiústavné. 

"Vládni predstavitelia, od starostu cez mestskú radu až po mestského hospodára, verejne označujú katolícke manželské presvedčenia za smiešne," vyjadril sa Bursh. 

Advokát povedal, že niet pochýb o tom, že jednou z motivácií mesta bolo zmeniť náboženské presvedčenie rodiny a dať ich do súladu s ortodoxiou mesta. 

Bursh ďalej povedal, že mesto v skutočnosti namietalo, keď Michiganská katolícka konferencia podala nótu priateľa súdu, aby vysvetlila katolícke učenie o manželstve.

"Mesto bolo proti tomuto návrhu. Nechceli, aby federálny súd dokonca zvážil vlastný pohľad Katolíckej cirkvi na túto situáciu," uviedol Bursh. "Ide iba o cielený útok a nepriateľstvo."

Rodina Tennesovcov sa vyjadrila, že sú vďační za právnu podporu zo strany Aliancie. 

"Sme skutočne požehnaní Alianciou obhajujúcou slobodu, ktorá nám pomáha postaviť sa za to, čo je správne, takže my ako Američania nemusíme žiť v strachu, že nás vláda potrestá za vyjadrenie nášho presvedčenia."