Sarkozy pripustil prijatie homosexuálnych „manželstiev“

1,584
Kultúra smrti

28. marca 2012 (LifeSiteNews.com) – Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy začína ustupovať od svojho odmietavého postoju k  homosexuálnym „manželstvám“ v snahe dostihnúť svojho socialistického protivníka v tohtoročných voľbách, Francois Hollande.

Hollande by podľa najnovších výsledkov získal v druhom kolie prezidentských volieb o 8 –16 percent viac. Sarkozy teda ponúkol, že vláda umožní  vytvorenie „svadobného“ obradu ako časť začiatku  Občianskeho paktu solidarity, voľného zákonného zväzku pre homosexuálov vo Francúzsku.

„Som pripravený navrhnúť - bolo by to formou vyhlášky - aby homosexuálni aktéri Občianskeho paktu solidarity mali právo na tento svadobný obrad“ povedal Sarkozy v rozhovore pre francúzsky časopis Tetu. Ďalej dodal, že „obrad poskytne skutočné spoločenské uznanie“ homosexuálnych zväzkov.

Tiež pripustil názor, že spolužitie homosexuálov je možné chápať ako „rodinu.“

„Rodina môže byť jeden otec – jedna matka, dvaja otcovia a dve matky. Myslím, že je nutné nechať situáciu tak ako je, v trochu nejasnej sfére. Nie sme povinní vydávať o všetkom zákon či vytvoriť na všetko právo“ povedal Sarkozy v tom istom rozhovore.

Hollande na rozdiel od neho pre Tetu povedal, že má v úmysle zaviesť homosexuálne „manželstvo“ do začiatku roka 2013. Podľa mnohých výskumov verejnej mienky tento zámer podporuje väčšina Francúzov.

„Viem, že prvé mesiace po voľbách budú prevažne venované finančnému plánovaniu, takže budem úprimný: ak chceme dobrú diskusiu, je lepšie začať na začiatku roku 2013 a do jari ju ukončiť,“ povedal Hollande pre Tetu v rozhovore publikovanom v rovnakom vydaní ako rozhovor so Sarkozym.

Hoci podľa Sarkozyho návrhu by homosexuálne vzťahy síce vyzerali ako „manželstvo“, avšak netešili by sa rovnakým právam. Občiansky pakt solidarity je len slabý zmluvý zväzok, ktorý je možné jednoducho ukončiť. Okrem toho neposkytuje právo na adopciu detí, čo je niečo, s čím Sarkozy aj naďalej nesúhlasí.