Ruská pravoslávna cirkev proti propagácii homosexuality

1,992
Kultúra života

 

13. marec 2012 (LifeSiteNews.com) - Predstavitelia Ruskej pravoslávnej cirkvi privítali nový zákon, ktorý bol nedávno podpísaný petrohradským starostom Georgym Poltavchenkom a žiadajú, aby sa jeho platnosť rozšírila na celú krajinu. Tento zákon totiž zakazuje propagandu homosexuálneho spôsobu života v prítomnosti maloletých.

„Tento zákon schválený v Petrohrade napomôže ochrániť deti pred zmanipulovanými informáciami zo strany menšín propagujúcich sodomiu.“ Takto sa  v interview pre ruskú tlačovú agentúru Interfax vyjadril Dimitri Pershin, ruský kňaz ortodoxnej cirkvi a expert Výboru pre rodinu, ženy a deti, ktorý patrí pod Štátnu dumu.

„Tvrdošijnosť sexuálnych menšín a ich zámer zhromažďovať sa v blízkosti inštitúcií, kde sú prítomné deti, naznačuje, že je veľmi potrebné, aby čím skôr získal tento regionálny zákon federálnu účinnosť, “ povedal Pershin, reagujúc tak na zámer, ktorý vyjadril homosexuálny aktivista Nikolay Alexeyev. Ten chce organizovať zhromaždenia v blízkosti zariadení s deťmi, aby tak vyjadril protest proti tomuto novému zákonu.

Vsevolod Chaplin, hovorca vedenia moskovskej ortodoxnej cirkvi, povedal, že zatiaľ čo ortodoxná cirkev tento zákon neiniciovala, „mnoho veriacich“ dychtivo očakávalo jeho schválenie. 

Homosexuálna propaganda „by sa nemala vyskytovať tam, kde môžu maloletí pocítiť jej vplyv a to isté platí o heterosexuálnej chlípnosti...verejné manifestácie tohto spôsobu života sú neprípustné pre väčšinu spoločnosti. Je našou povinnosťou ochrániť pred nimi naše deti. Nemajú nijaké právo propagovať tento spôsob života na verejnosti,“ povedal Chaplin podľa amerického online denníka Christian Science Monitor.

Petrohrad, druhé najväčšie mesto Ruska, momentálne udeľuje jedincom pokuty do výšky 128 € a organizáciám až do výšky 12 760 € za „verejnú propagáciu sodomie, transgenderizmu a lesbického alebo bisexuálneho spôsobu života v prítomnosti maloletých.“ Toto opatrenie je podľa tlačovej agentúry RIA Novosti podobné tým, ktoré boli schválené v Astrachánskej, Riazanskej a Kostromskej oblasti Ruska. Na základe prieskumu verejnej mienky istej nezávislej agentúry RIA Novosti tiež informuje, že 74 percent, čiže drvivá väčšina Rusov, považuje homosexuálov za „amorálnych“ a „mentálne chorých.“

Úspech v prijatí tohto zákona odzrkadľuje rastúci záujem Ruska a ostatných slovanských krajín postaviť sa proti medzinárodnému politickému a kultúrnemu tlaku a odpor voči homosexuálnej politickej agende.

Moskovská vláda naďalej zakazuje „gay pride“ sprievody, a to i po rokoch nátlaku a nariadeniu Európskeho súdu pre ľudské práva.