300 rokov väzenia za ilegálne potraty?

1,569
Kultúra smrti

6. marec, 2012 (LifeSiteNews.com) - Španielskí žalobcovia žiadajú trest odňatia slobody vo výške 309 rokov pre španielskeho neslávne známeho „potratového magnáta“ Carlosa Morina, ktorý je podľa správ španielskych médií spojený s vyše sto zločinmi súvisiacimi s ilegálnymi potratmi.

Morin bol zatknutý a obvinený z viacerých zločinov v roku 2007 po tom, čo novinári a pro-life skupiny odhalili, že na jeho klinikách sa vykonávali potraty vo vysokom štádiu tehotenstva. Dialo sa tak s vymyslenými dôkazmi o ohrození „duševného zdravia“ pacientok. Telá potratených detí boli rozomleté vo vysoko výkonných mixéroch a vypustené do kanalizácie.

Morin si vo väzení odsedel dva mesiace, po ktorých bol prepustený až do rozhodnutia súdu. Zástancovia pro-life boli pobúrení, keď s ním v roku 2009 barcelonská Lekárska univerzita (Barcelona Medical College) obnovila pracovný pomer po tom, ako ho suspendovali kvôli nezaplateným poplatkom. Ale podmienky Morinovho prepustenia mu zabránili znovu praktizovať potraty.

Podľa španielskeho Centra právnických štúdií Thomasa Mora (Thomas More Center for Juridical Studies) je Morin momentálne zažalovaný za 115 ilegálnych potratov. Je to „podstatne nižšie“ číslo ako to pôvodné, a to kvôli zmenám v španielskom zákone o potratoch z roku 2010, ktoré povolili potrat na požiadanie počas prvých 14 týždňov tehotenstva.

Začiatok pojednávania s Morinom a ďalšími 11 obvinenými je stanovený na 14. septembera a potrvá dva a pol mesiaca, pričom v príprave je už šesť rokov. Bude predvolaných viac než 115 svedkov. Centrum Thomasa Mora verí, že skrze tieto pojednávania „si španielska spoločnosť raz a navždy uvedomí odpornú realitu potratov, umieranie tisícov nevinných detí každý rok, násilie voči bezbranným ženám a protizákonné používanie lekárskej vedy, ktorá nelieči, ale zabíja.“

Morina nazývajú španielskym „potratovým magnátom,“ pretože vlastní niekoľko sietí potratových zariadení a vo vykonávaní potratov mu v Európe patria popredné priečky. Vďaka uvoľneným štandardom pri zabíjaní nenarodených detí sa stala jeho potratová mocnosť populárnou medzi cudzincami, ktorí tak chcú obísť zákon vo svojich vlastných krajinách. Ak bude Morin usvedčený, bude to už po druhýkrát počas jeho kariéry lekára vykonávajúceho potraty - prvýkrát bol vo väzení za zločiny spojené s potratmi v roku 1989.

Investigatívni dánski reportéri v roku 2006 Morinovi povedali, že „niektoré potraty, ktoré tu robíte, sa týkajú plodov, ktoré by už boli schopné prežiť mimo maternice.“

„Nie som filozof, nie som tu preto, aby som rozmýšľal, či by dieťa dýchalo alebo nie,“ odpovedal Morin a dodal: „Vezmite si svoju morálku a nechajte si ju. Môžete si mať svoju morálku a ja môžem mať svoju. S vašou morálkou ja nemám čo do činenia.“