Vatikánska webová stránka zablokovaná hackermi skupiny Anonymous

1,814
Kultúra smrti

RÍM, Taliansko, 7. marec 2012 (LifeSiteNews.com) - Hackeri hlásiaci sa ku skupine Anonymous, ktorá priťahuje pozornosť širokej verejnosti, stoja za zablokovaním webovej stránky Vatikánu. Tvrdia, že sa zamerali na „skorumpovanú“ katolícku cirkev kvôli sexuálnym škandálom ohľadom zneužívania kňazmi, ako aj kvôli jej stanovisku proti potratom a antikoncepcii.

„Skupina Anonymous sa dnes rozhodla napadnúť vašu stránku v reakcii na doktrínu, liturgiu, ako aj absurdné a anachronické koncepty, ktoré vaša zisková organizácia šíri po svete,“ vyjadrila sa talianska odnož hackerskej skupiny Anonymous.

„Tento útok nie je namierený voči kresťanskému náboženstvu alebo veriacim vo svete, ale proti skorumpovanej rímskokatolíckej cirkvi,“ píše sa ďalej v blogu Anonymous.  

Toto vyjadrenie taktiež zahŕňa dlhý zoznam ďalších sťažností na prehrešky z minulosti, vrátane zapojenia sa katolíkov do pálenia kníh a popráv heretikov počas inkvizície.

Hackerskej skupine Anonymous sa nepodarilo zablokovať webovú stránku Vatikánu, keď sa o to pokúsili už v auguste.

Vatikán nepotvrdil, že do pádu ich webovej stránky sú zapojení hackeri, len sa vyjadril, že táto situácia nastala kvôli „technickým problémom.“  

Deň pred napadnutím spomínanej stránky bolo v Británii, Írsku a Spojených štátoch zatknutých päť obvinených hackerov, údajne patriacich k Anonymous, po tom, ako vodca Anonymous poskytol informácie FBI.