Babka prišla o vnuka. Je z neho dievča.

2,975
Kultúra smrti

ESSEX, 5. marca 2012 (LifeSiteNews.com) - Jill Recknell oplakáva stratu svojho vnuka napriek tomu, že je nažive a v poriadku. Je to preto, lebo podľa 5-ročného Zacha Averyho a jeho rodičov už nie je jej vnúčikom. Je jej vnučkou.

Zachova rodina žijúca v Anglicku hovorí, že bol normálnym chlapcom do minulého roka, keď začal byť posadnutý komixovou postavičkou Dora the Explorer (Prieskumníčka Dora) a začal si obliekať dievčenské šaty.

„Jedného dňa len prišiel za mnou a povedal: „Mami, ja som dievča,“ povedala Theresa Avery, Zachova matka pre Daily Mail, keď rodina minulý mesiac zverejnila Zachov príbeh. „Myslela som, že má len také obdobie a nechala som to tak. Ale potom to bolo vážnejšie a vždy sa rozčúlil, keď niekto o ňom hovoril ako o chlapcovi.“

Potom ako mu  psychologička diagnostikovala „poruchu pohlavnej identity“, rodina požiadala všetkých, aby sa k nemu správali ako k dievčaťu.

Theresa a jej manžel Darren hovoria, že Zachova škola sa ukázala ako „veľmi chápavá.“ Povedali jeho spolužiakom, že ich syn má telo chlapca, ale mozog dievčaťa. Škola pre neho vytvorila rodovo-neutrálne WC a rodina dúfa, že bude možné, aby používal toalety pre personál, keď bude starší.

Ale Recknell, Zachova stará mama z matkinej strany, hovorí, že s tým nemôže súhlasiť.

„Radšej by som ho videla hrať futbal ako predvádzať sa v ružových šatičkách,“ povedala pre People. „Narodil sa ako chlapec. Je to tak uvedené v jeho rodnom liste.“

Táto situácia zmenila mnohé normálne radostné stránky môjho života starej mamy na bolestné, hovorí.

„Staré matky si radi pozerajú fotografie svojich vnúčat ako rastú, ale ja by som nikdy nebola schopná pozrieť sa na fotku Zacha tlačiaceho kočiarik alebo stískajúceho barbie,“ povedala Recknell.

Dávanie darčekov je zvlášť ťažké, zverila sa: „Nikdy by som mu nemohla poslať bábiku alebo dievčenské šatičky – zdá sa mi to choré.“

„Celá situácia ma ničí a naozaj kvôli tomu plačem,“ povedala stará matka.

Recknell nie je jediným členom rodiny s pochybnosťami. Jej syn Jay povedal, že premena jeho synovca rozdelila rodinu a  kvôli rozhodnutiu Zachových rodičov príbeh zverejniť vzbudila obavy.

Podľa Daily Mail rodina Averyovcov teraz vyjednáva s bulvárom, aby im predala Zachov príbeh.

Zachov príbeh prišiel uprostred správ, že počet mladých detí označených za „transsexuálne“ stúpa. Dokonca sa o takéto deti starajú na klinikách a poskytujú im  „liečbu“, ktorá zahŕňa podávanie  liekov blokujúcich pubertu a následnú „hormonálnu terapiu“, aby pomohli deťom vyzerať ako opačné pohlavie.

V jednom známom prípade uverejnenom minulý rok, sedemročný chlapec, ktorý teraz hovorí, že je dievča, vstúpil ku skautkám.