Homosexuálna kampaň s cieľom obmedziť knihu o liečbe záujmu o rovnaké pohlavie mala opačný účinok

1,732
Kultúra života

11.januára 2011 (LifeSiteNews.com) – Kampaň vedená v Španielsku homosexuálmi s cieľom obmedziť knihu o kompenzačnej terapii pre homosexuálov mala opačný účinok. Vytvorila mediálne spravodajstvo, ktoré upozornilo na  predtým ignorované dielo.

Výsledkom je, že vydavateľstvo je zaplavené žiadosťami o knihu a v procese tlače je teraz 7000 nových výtlačkov, hovorí vydavateľ.

„Pochopenie a liečba homosexuality“, ktorá bola v Španielsku dostupná od roku 2004, sa tam v decembri stala predmetom protestu, keď knihu znovu vydalo vydavateľstvo Libros Libres a nové vydanie sa objavilo v katalógoch takých online predajcov ako Amazon, La Casa del Libro (Dom knihy), and El Corte Inglés (Anglické dielo).

Kniha napísaná terapeutom Richardom Cohenom analyzuje jeho vlastné oslobodenie od záujmu o rovnaké pohlavie, ktoré považuje za hlavnú príčinu problému a metódy na vyliečenie túžby po rovnakom pohlaví.

Nové vydanie podnietilo protest na Twitteri a iných internetových médiách, vrátane petície, ktorá zhromaždila desiatky tisícov podpisov požadujúcich odstránenie tejto knihy. Správa o kampani v španielskych spravodajských médiách začala 27. decembra a neutíchajúco pokračovala.

Hoci kampaň dosiahla odstránenie knihy z ponúk La Corte Inglés, viedla tiež noviny, vrátane ľavičiarskeho El Pais, aby uverejnili rozhovory s Cohenom, ktorých dostal bohatý priestor, aby analyzoval svoju skúsenosť oslobodenia sa od homosexuality a úspech svojich terapeutických metód.

Jeden liberálny komentátor píšuci pre Canarias 24 Horas, sa posťažoval, že sa zdá, že „kampaň podniknutá na internete – v tejto chvíli na webovej stránke Actuable zozbierali viac ako 47 000podpisov,  aby ju  (knihu) tieto online obchody stiahli z ponuky – je nielen bláznivá, ale tiež, žiaľ, dala úplne zadarmo publicitu knihe, ktorá, založená na istých odporných predpokladoch, bola dovtedy 8 rokov pre väčšinu čitatľov úplne neznáma.“

Keď sa Cohena pýtali na spor v španielskych médiách, pre El Pais povedal, že verí, že „gayovia a lesbičky, ktorí sú šťastní, majú právo žiť svoj život. Dúfam, že budú rešpektovať právo druhých, ktorí chcú  preskúmať únik z homosexuality.“