Za výrok homosexualita je zlá študent v Texase vylúčený zo školy

2,113
Kultúra smrti

FORT WORTH, Texas, 23. September, 2011 (LifeSiteNews.com) - Kresťanský študent strednej školy bol svojou školou potrestaný za vyjadrenie názoru, že “byť homosexuálom je zlé.”

14-ročný Dakota Ary sa obhajoval, že jeho výrok bol súčasťou konverzácie so spolužiakom sediacim za ním o náboženstvách v Nemecku.

“Učiteľ ma asi počul. Začal na mňa kričať,” povedal Ary. “Povedal mi, že mi napíše poznámku a pošle ma do riaditeľne.”

Holly Pope, Aryho matka, povedala že “neverila” tomu trestu. “Môj syn prospieva s vyznamenaním a má výborné známky. Nemám s ním žiadne problémy,” dodala.

Matka nesúhlasila ani s tým, keď riaditeľ skrátil interné vylúčenie z dvoch dní na jeden. V stredu prišla aj s právnikom za riaditeľom a požadovala ujistenie, že jej syn nebude potrestaný a jeho záznam bude  z jeho zložky odstránený.

“Študenti nestrácajú svoje práva zaručované prvým dodatkom v ústave len preto, že prekročili školský prah,” povedal advokát Popeovej Matt Krause pre myFOXdfw.com. Teraz je rad na škole, aby sa rozhodla, ako ďalej postupovať.

Tresty za námietky voči homosexualite, ktoré sú bežné napríklad v Kanade alebo vo Veľkej Británii, narastajú už aj na školách a univerzitách v Spojených štátoch.

Istá kalifornská učiteľka biológie minulý rok vysúdila 100,000-dolárové odškodnenie za prepustenie zo zamestnania. Dôvod jej prepustenia bol ten, že študentom povedala, citujúc výskum, že homosexualita “môže byť ovplyvnená aj génmi, aj prostredím.”

V júli 2010 bol na Illinoiskej univerzite prepustený katolícky učiteľ teológie po tom, ako sa vyjadril, že podľa učenia katolíckej cirkvy je homosexualita v rozpore s morálnym zákonom. Prof. Kenneth Howell, ktorý tým zároveň stratil svoje miesto aj v Katolíckom Newman Centre, bol po proteste tisícok ľudí prijatý naspäť.

Mediá v roku 2010 priniesli správu o príbehu študentky na Augusta State University. Keď sa profesori tejto študentky dozvedeli o jej kresťanských postojoch k otázke homosexuality, poslali ju na školenie ktoré ju malo urobiť citlivejšou k homosexuálom. Mala prečítať povinné čítanie a napísať prácu o dopadoch týchto opatrení na jej vieru. Absolvovanie tohoto školenia bolo podmienkou pre pokračovanie v jej štúdiu.