OSN krajinám tretieho sveta: Majte menej deti, bude nás tu veľa!

4,461
Kultúra smrti

WASHINGTON, DC, 14. septembra 2011 (LifeSiteNews.com) – Riaditeľka OSN Žena vyzvala krajiny tretieho sveta, aby zodpovednejšie pristupovali k plánovaniu rodiny a tak zabránili preľudneniu zeme. OSN Žena je novovytvorená zložka OSN pre „rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien”

Na nedávnej konferencii o populácii nazvanej: „7 miliárd: rozhovory, na ktorých záleží” konanej 7. septembra 2011 na Aspenskom inštitúte povedala Michelle Bachelet, zástupkyňa riaditeľa a výkonná riaditeľka ženskej časti OSN:  „Keď nás bude 9, 10 miliárd, čo urobíme? Pôjdeme na Mars? Na Mesiac? Budeme mať obrovský problém. Plánovanie rodiny je dôležitá téma.”

Experti OSN na populáciu predpovedali, že svetová populácia 21. októbra dosiahne 7 miliónov a časom 10 miliárd.

Na tlačovej konferencii výkonný riaditeľ UNFPA Dr. Babatunde Osotimehin tvrdil, že „Sedemmiliardový svet je aj výzva aj možnosť. Ľudia celkovo žijú dlhšie, zdravšie a majú menšie rodiny.”

Avšak experti na demografiu kritizovali tento model, pretože štatistici OSN urobili v nových predpovediach „veľké chyby”.

Susan Yoshihara, PhD. poukázala v nedávnej správe Katolíckeho inštitútu pre rodinu a ľudské práva: „OSN otočilo. Namiesto špekulácií o demografickej zime na Západe  teraz hovorí, že každá krajina v roku 2100 dosiahne prirodzený nárast obyvateľstva, čo vyústi v celkovú populáciu 10 miliárd. Roblém je, že pre obrat ich politiky neexistujú dostatočné predpoklady .”

„Agentúry OSN chŕlia nové čísla ako príklad preľudnenia v rozvojovom svete a ospravedlnenie dekád antipôrodnej politiky na Západe, ale vedecký základ poslednej predpovede OSN je slabý,“ podotkla Yoshihara.

Na tlačovej konferencii Populačného fondu OSN Osotimehin ďalej pokračoval: „Návrhy populácie je podčiarknutý súrnou potrebou  poskytovať bezpečné a efektívne plánovanie rodiny 215 miliónom žien, ktoré ho nemajú. Malé odchýlky v pôrodnosti – keď sú násobené krajinami a časom – urobia svetový rozdiel.”

Bachelet potvrdil Osotimehinove poznámky: „Plánovanie rodiny prináša riešenie mnohých problémov. Pozrite sa na úmrtnosť matiek. Každý deň zomiera 1000 žien počas pôrodu a komplikácii počas tehotenstva. To nie je akceptovateľné. Žijeme v 21. storočí. Presne vieme, čo máme robiť.”

Avšak jeden z neočakávaných následkov podpory „plánovania rodiny” ako prostriedku na boj s preľudnením je rastúci nepomer pohlaví v krajinách ako napríklad India a Čína, kde sa zvyšuje počet interrupcí na základe pohlavia. Temuto problému sa venuje čoraz väčšia pozornosť najmä zo strany ženských organizácii, pretože obeťami týchto interupcií su práve dievčatá.

Podľa jednej správy sa však otázka nerovnosti pohlaví na Aspenskej konferencii úmyselne prehliadala.

Podľa správy Global Post , bývalá prezidentka Lotyšska a členka Aspenskej rady globálnych lídrov pre reprodukčné zdravie údajne povedala účastníčkam konferencie, že verí, že tento problém sa v budúcnosti vyrieši sám.

„Krajiny sa nachádzajú v bezvýchodiskovej situácii,” povedala Vike-Freiberga. „Niekoľko generáci mladých mužov potrebujú partnerov. V niektorých dedinách  je to veľmi dramatické, päť chlapcov na jedno dievča. Sám život im udelí ťažkú lekciu.”

Steven Mosher z Inštitútu pre výskum populácie si všimol, že plánovanie rodiny v štýle OSN vždy zahrňuje interrupciu a antikoncepciu.

Inštitút pre výskum populácie jasne ukázal, že keď sa v praxi uplatnia návrhy na kontrolu populácie, výsledky sú vždy tie isté: porušovanie ľudských práv, zničené rodiny a krviprelievanie. Čínska politika jedného dieťaťa, v ktorej je Populačný fond OSN aktívnym partnerom, je najlepším príkladom posadnutosti tohoto fondu,” povedal Mosher vo svojom komentári na tlačovej konferencii.

„Kým Populačný fond OSN tvrdí, že stovky miliónov žien v rozvojových krajinách sa dožaduje antikoncepcie, náš  výskum ukázal, že toto jednoducho nie je pravda,” povedal Mosher.  „To, po čom skutočne túžia, je lepšia základná zdravotná starostlivosť. Mali by sme zastaviť financovanie programov na kontrolu populácie a namiesto toho svoju pozornosť zamerať na skutočné problémy ako malária, týfus a HIV/AIDS.”

„Ľudia sú našim najlepším zdrojom. Každý, bohatý alebo chudobný je jedinečné stvorenie s niečim neoceniteľným, aby to ponúkol ostatným,” vyhlásil Mosher.