Britskí enviromentalisti ZVOZILI Beckhamovcov pre ich štvrté DIEŤA

3,012
Kultúra smrti

Londýn, 17. júla, 2011 (LifeSiteNews.com) - Namiesto radosti a gratulácií, správy o narodení sa zdravého dievčatka anglickým celebritám Davidovi a Victorii Beckhamovým rozpútali kritiku štátnych enviromentalistov, že tento pár je „zlým príkladom.“

Narodenie sa prvej dcéry vo futbalistovej rodine, Harper Seven Beckhamovej, bola inšpirácia pre článok v denníku The Guardian vyzdvihujúci nátlak zástancov populačnej regulácie, aby rodiny mali menej detí.

Britské noviny informovali, že Simon Ross, generálny riaditeľ britskej Optimum Population Trust povedal, že „Beckhamovci a ďalší ako napríklad primátor Londýna Boris Johnson sú so svojimi veľkými rodinami veľmi zlé príklady.“ Johnson má tiež štyri deti.

„Ľudia, ktorí sa snažia znížiť svoje uhlíkové emisie a potom ich zvýšia o 100% tým, že majú ďalšie dieťa nedávajú zmysel,“ povedal. „Potrebujme zmeniť pohnútky tvoriace ekologickú záležitosť, že jedno alebo dve deti sú prijateľné, ale tri alebo štyri sú priam sebectvom.“

„Potrebujeme mať oveľa väčšiu verejnú debatu o populácii, či už sa zameriava na zlepšenie plánovania rodiny alebo zmierňovanie globálnych nepomerov - a znova sa zaoberaním, ako riešime záťaž na naše prírodné zdroje,“ povedala Caroline Lucasová, členka britského parlamentu za Stranu zelených.

Avšak Larry Jacobs, riaditeľ pro-life združenia World Congress of Families, Beckhamovcom pogratuloval za „darovanie daru života ďalšiemu drahocennému dieťaťu.“

Jacobs povedal, že „skupiny ako Optimum Population Trust využívajú strach a nevedomosť. Preľudnenie je založené na dlho zdiskreditovanej paradigme 60-tych rokov a knihe Paula Ehrlicha, „The Population Bomb.“

Zatiaľ, čo je regulácia populácie často presadzovaná v záujme zníženia chudoby v krajinách tretieho sveta, Beckhamovci budú mať z prijatia štvrtého dieťaťa len malé finančné ťažkosti: David Beckham, futbalista z Los Angeles Galaxy, v roku 2008 zarobil podľa Forbes 46 miliónov dolárov a správa z tohto roku vyjadrila celkovú hodnotu páru na 271 miliónov dolárov. Toto číslo zahŕňa aj úspešný módny sortiment pani Beckhamovej.

Avšak zástancovia populačnej regulácie z rozvinutých krajín, čím ďalej, tým viac tlačia rodiny, aby mali menej detí ako morálnu zodpovednosť pre napomáhanie chrániť životné prostredie. Tento argument získal podporu v medzinárodnej komunite. Správa Populačného fondu Spojených národov (UNFPA) z roku 2009 opísala rast populácie ako príčinu približovania sa ľudstva k „pokraju katastrofy“ vďaka následnému zvýšeniu sa emisií skleníkových plynov.

Iní hovoria, že argumenty za zredukovanie populácie, ako predpokladaný nedostatok miest a jedla alebo poškodenie ekonomiky sú dosť scestné a slúžia iba na zakrytie zverstiev ľudských práv v oblastiach ako napríklad Čína a jej politika jedného dieťaťa.

Population Research Institute, jedna z týchto najpoprednejších organizácií, nedávno uverejnila sériu videí na urobenie populačného rastu udržateľného pre planétu a vitálneho pre ekonomickú stabilitu.