Pochod za pravé manželstvo v New Yorku

3,681
Kultúra života

New York, 26. júla, 2011 (LifeSiteNews.com) – Približne desaťtisíc ľudí sa zúčastnilo na zhromaždení a pochode v New York City na podporu tradičnej definície manželstva. Zhromaždenie, ktoré organizovalo National Organization for Marriage (NOM) sa konalo v ten istý deň, ako sa v štáte New York legálne uzavreli prvé homosexuálne manželstvá.

Viac ako 200 ľudí sa tiež v nedeľu zúčastnilo zhromaždenia NOM organizovanom v Bufalle v štáte New York. Okrem New York City a Buffalo usporiadal NOM zhromaždenia v Albany, Rochestri a Syracuse.

„Davy podporovateľov boli proste úžasné,“ povedal Brian Brown, prezident NOM. „Dav v Manhattane bol taký veľký, že nás  newyorská polícia požiadala, aby sme pochod začali čo najskôr, aby sme zmiernili preľudnenie na mieste zhromaždenia.“

Pochod v New York City začal pred kanceláriami demokratického guvernéra New York City Andrewa Cuoma v Park Avenue a pokračoval smerom k OSN. Muži a ženy mávali Bibliami a spievali chválospevy. Ulicami mesta sa rozliehalo „Ježiš, Ježiš“ a „Dovoľ ľuďom hlasovať“.

The Wall Street Journal oznámil, že na pochode bol prítomný aj jeden odporca, svalnatý, holohlavý biely muž, ktorý držal vo vzduchu nápis: „POKROKY: PRESTAŇTE ZA SEBOU ŤAHAŤ SVOJE HÁNKY!!! (pozn. prekl. urážka v zmysle prirovnania k jaskynným mužom s nízkou inteligenciou) DOSTAŇTE SA NA ROVNAKÚ ÚROVEŇ, EINSTEINI!!!“

Skoro desaťtisíc ľudí na nedeľňajšom zhromaždení a pochode však nedosiahlo približne dvadsaťtisícovú účasť na podobnej udalosti v New Yorku v roku 2009, taktiež organizovanej NOM a demokratickým senátorom štátu New York Diazom. Mnohí účastníci nedeľného zhromaždenia boli hispánski príslušníci cirkvi v Bronxe vedenej Diazom, vysväteným pastorom. Jedna dvanástina davu boli podľa The Wall Street Journal Afroameričania.

Brown povedal, že NOM pomôže raz za mesiac organizovať aktivity na udržanie verejného nátlaku na podporu pravého manželstva.

„Včerajšie zhromaždenia boli iba začiatok,“ povedal. „Každý mesiac budeme vyzývať podporovateľov, aby podnikli kroky a pomohli nám v raste nášho združenia. V spolupráci s vedúcimi predstaviteľmi ako senátorom Rubenom Diazom, biskupom Josephom Matterom, Jasonom McGuirom, prezidentom New Yorkers for Constitutional Rights a ďalšími. Kým nebudeme hotoví, vytvoríme najväčšie združenie, aké bolo kedy v histórii New Yorku zostavené.“