Nový trend proti rodinám: "Deti nie sú povolené"

3,803
Kultúra smrti

Spojené štáty americké, 2. august, 2011 (LifeSiteNews.com) – Väčšina rodičov s malými deťmi si sama dobrovoľne určuje hranice na výdavky a voľný čas. Vzniká však nové hnutie, ktoré sa snaži držať deti mimo verejných priestranstiev a začína rodinám vnucovať nový súbor pravidiel.

Celonárodný nárast hnutia začal minulý rok v júni po tom, ako Malaysia Airlines vyrobili nápisy, aby boli malé deti držané mimo ich oddelení prvej triedy.

Neskôr sa pittsburghská reštaurácia McDain stala maskotom tohto trendu po tom, ako zaviedla zákaz vstupu pre deti pod 6 rokov.

Vstup deťom pod 6 rokov zakázala aj sieť texaských kín okrem konkrétnych detských dní. Whole Foods v Missouri údajne zaviedla nákupné hodiny bez detí.

Dokonca aj cestovateľský priemysel sa venuje koordinovaniu výletov bez detí. Firma Leavethembehind.com, ktorá sídli v Londýne, údajne pocítila nárast obchodu vďaka trendu "deti nie sú povolené“.

Zástancovia rodiny hovoria, že tento trend prináša zlé správy pre spoločnosť, ktorá už teraz odsúva deti nabok.

Jenn Girouxová, zakladateľka Speaking of Motherhood, pre LifeSiteNews povedala: „Mentalita za hnutím "Deti nie sú povolené“ (No Kids Allowed) je odrazom toho, kde sa americká spoločnosť dnes nachádza: už viac nemilujeme deti.“

„Nazeráme sa na ne ako na bremeno, čo sa odzrkadľuje v rozšírenej kontrole narodenia a interrupcii,“ povedala Girouxová. „Tí, ktorí premeškali príležitosť alebo príliš oddialili rozhodnutie mať deti, teraz opovrhujú pohľadom na ne.“

Girouxová pripisovala počiatok tohto hnutia uvedeniu pilulky na kontrolu počatia pred 50 rokmi.

„Ženám sa hovorilo, že deti sú pre nich príliš veľkým osobným obetovaním. A tak si naplnenie našli v kariére mimo domova,“ vysvetlila. „Je to zmýšľanie, ktoré prešlo od rodičov, ktorí prijímajú Boží dar detí ako požehnanie k ,najprv ja‘  ľahostajnosti a devalvácii života skrze interrupciu a antikoncepciu.“

V rozhovore pre LifeSiteNews, Mercedes Arzu Wilsonová z Family of the Americas Foundation súhlasila. Vyjadrila sa, že staršie americké generácie vítajú deti menej.

„Žijeme v spoločnosti, kde obyvatelia najmä západného sveta starnú a menej sa zaujímajú o praktizovanie svojej viery. Stávajú sa netrpezliví k niekoľkým deťom, ak vôbec nejakým, ktoré majú ich vlastné deti,“ povedala Wilsonová.

„Preto niektorí z nich budú sympatizovať s hnutím proti deťom, ktoré rastie s pomocou vládnych finančných programov na zničenie nevinnosti detí zo škôlok,“ dodala.