10-ročné dievča zvodne pózuje pre francúzsky magazín Vogue

2,565
Kultúra smrti

9. augusta, 2011 (LifeSiteNews.com) - Na nedávnej módnej fotografii sa objavila modelka so silným make-upom, výstrihom až po pás, modrými očami, chladne upretými na fotoaparát, ležiaca na leopardej posteli. Na iných fotografiách má masívne šperky a špicaté podpätky a leží pri tigrej koži.

Jediná vlastnosť, ktorá odlišuje Thylane Lena-Rose Blondeauovú od typického modelu módneho návrhárstva je, že má iba desať rokov.

Mnoho čitateľov bolo šokovaných a zhrozených po tom, ako sa toto dievča objavilo v 15-stranovej prílohe francúzskeho magazínu Vogue, pripravenej v januári módnym návrhárom Tomom Fordom.

„Sexualizácia detí je jedným z najzhubnejších neduhov našej doby. Nemali to urobiť,“ povedala podľa Daily Mail Helen Goodmanová, členka britského parlamentu za Labouristickú stranu. Medzinárodná pro-rodinná skupina Únia matiek s tým súhlasila, hovoriac, že presexualizované fotky „odopierajú slečne Blondeauovej právo byť dieťaťom, ktorým je.“

Webová stránka The Daily Beast poznamenala, že Blondeauová kráča po prehliadkovom móle už od štyroch rokov a odvtedy bola vyfotografovaná už aj hore bez, iba s náhrdelníkom z drevených korálikov, ktorý zakrýval časť jej pŕs.

Ďalším internetovým návštevníkom sa tiež nepozdával nový pohľad fotografie na sexualitu. „Toto nie je znervózňujúce. Je to nevhodné a desivé,“ povedal jeden blogger.

„Výraz jej tváre je ako výraz dieťaťa na obrázkoch, ktoré sa objavujú v ilegálnej detskej pornografii. Sarkastické, neúsmevné, pasívno-agresívne,“ poznamenal ďalší návštevník fotogalérie na webovej stránke TheGloss.com.

Matka Thylane, Veronika Loubryová, zrušila minulý týždeň svojej dcére účet na Facebooku a fotografický blog na webovej stránke Tumblr pomenovaný „F**k Yeah Thylane Blondeau,“ po tom, ako sa tieto chúlostivé obrázky stali vírusom.

Jej posledná správa na Facebooku naznačovala, že niečo vďaka fotografiám nie je v poriadku, čo sa týka „zlého človeka“ v Amerike. „Niečo s Thylane a zlým človekom v USA nie je v poriadku, čo sa týka fotografií spred 8 mesiacov pre magazín Vogue,“ napísala Loubryová pred tým, ako bola stránka odstránená.

Medzinárodní mladí zástancovia mladých hovoria, že tieto znepokojujúce fotografie sú príkladom toho, prečo treba silne odporovať sexualizácii čoraz mladších detí.

„Každý vie, že módny priemysel často využíva sexuálnu príťažlivosť na predaj svojich produktov. Toto nie je nezvyčajné. Čo je nezvyčajné a znepokojujúce ohľadom 10 ročného dieťaťa, ktoré robí vyzývavý modeling je, že to je znak posunu v sexuálnych chúťkach spoločnosti,“ povedal pre LifeSiteNews.com Tyler Ament, riaditeľ International Youth Coalition (IYc).

Tento posun môže byť čiastočne vysledovaný z tlaku jednej hlavnej medzinárodnej lobby: Ament poznamenal, že ukončenie diskriminácie detskej sexuality založenej na veku, je hlavná priorita skupín na reguláciu svetovej populácie ako napríklad Medzinárodná federácia pre plánované rodičovstvo (International Planned Parenthood Federation - IPPF).

„Sexualita a sexuálna rozkoš sú pre každého dôležité súčasti ľudského bytia - nezáleží na veku,“ povedala federácia IPPF k „sexuálnym právam“ vo svojej príručke pre mladých vydanej OSN toto leto. Príručka ďalej pokračuje prehľadom o interrupcii na požiadanie ako základného prvku zdravotníckych služieb pre mladých.

IYc predložila minulý mesiac v OSN petíciu podpísanú 57 tisícmi mladých stavajúcich sa proti hnutiu za „sexuálne práva,“ o ktorom Ament povedal, že má jasnú finančnú motiváciu pre medzinárodné interrupcie a antikoncepčný priemysel.

„Chcú, aby tieto dievčatá začali mladé, pretože majú ideologické a finančné záujmy v takomto hazarde,“ povedal.