Maskovaní vandali útočia na pro-life kanceláriu v Rakúsku

5,606
Kultúra smrti

Salzburg, Rakúsko, 8. augusta, 2011 (HLIWorldWatch.org) - Prednedávnom bola po pro-life pochode v Rakúsku napadnutá kancelária európskeho regionálneho riaditeľa Human Life International (HLI) Joannesa Buchera.

V kancelárii HLI v rakúskom Salzburgu bolo rozbitých sedem okien, čo spôsobilo škody vo výške tisícov dolárov.

Pre Gloria.tv hovoril o incidente rakúsky riaditeľ HLI Dietmar Fischer. Povedal, že tunajšie mediálne spravodajstvo prevažne ignorovalo útok na HLI, ktoré je známe svojou podporou pro-life a rodinných hodnôt.

„Predstavte si, ako by tlač kričala, keby to boli zástancovia pro-life, ktorí by rozmlátili okná na interrupčnom zariadení,“ povedal pán Fischer.

Sám pán Fischer je predmetom prenasledovania súdom v rakúskom Graze pre svoj pro-life aktivizmus. Súd rozhodol proti nemu a jeho kolegom pre údajné „prenasledovanie“ známeho zástancu interrupcií. Čelí pokute vo výše 10 tisíc dolárov alebo trom mesiacom väzenia za poskytovanie pro-life materiálov na chodníkoch právnym poradcom v Grazi. Prípad je momentálne v odvolaní.

Podľa Gloria.tv bolo počas nedávneho pochodu „Tisíc krížov“ v Salzburgu potrebných skoro 50 mužov zákona na „ochranu účastníkov pochodu pred násilnou skupinou interrupčných aktivistov, z ktorých si väčšina, nosiac čierne masky, chránila svoju identitu.“

Interrupční aktivisti mali transparent vyobrazujúci logo HLI vo vnútri prezervatívu a na ktorom bolo napísané: „Zabráňte nútenej reprodukcii. Interrupcia na požiadanie pre každého!“

Napadnutie kancelárie HLI bolo krátko po pochode a bolo dosvedčené okolostojacimi.

„Policajné hlásenie potvrdzuje, že svedkovia videli siedmych páchateľov oblečených v čiernom, majúcich na sebe masky na zakrytie svojich identít, z ktorých jeden nosil biele rukavice,“ uvádza sa v správach.

„Je vážna nespravodlivosť, že pro-life misionári HLI sú predmetom podobných útokov na celom svete iba pre to, že šíria slovo pravdy o interrupcii,“ povedal dočasný prezident HLI monsignore Ignacio Barreiro-Carambula. „Nedovolíme týmto skutkom násilia zastrašiť nás pred šírením Božieho slova o dôstojnosti ľudského života.“