V tričkách ZA ŽIVOT vyšli do ulíc

4,276
Kultúra života

18. júl, 2011(LifeSiteNews.com) -  Pred vyvrcholením tohtoročných horúčav sa šesťdesiati piati mladí pro-life aktivisti  zapotia viac ako ostatní. Nosením trička s nápisom ,,ZA ŽIVOT" sa pro-life putovníci toto leto zúčasňujú na Križovatkách pro-life ciest po Severnej Amerike. Pri bránení práv detí v lone matky znášajú extrémne teplo, pľuzgiere aj boľavé svaly.  

Tento rok sa prvýkrát priekopnícka skupina vydáva cez Atlantik spolu so skupinou, ktorá sa pripojila v Írsku.

Skupina, ktorá organizuje pochody solidarity za nenarodených už 17 rokov, sa inšpirovala pripomienkou Jána Pavla II. na Svetových dňoch mládeže v Koloráde v roku 1993. Pápež tam na záver vyzval mladých celého sveta, aby sa nebáli ,,ísť do ulíc a na verejné miesta tak, ako prví apoštoli, ktorí ohlasovali Krista a dobrú zvesť uprostred krajín, miest a dedín."

Riaditeľ Križovatiek Jimmy Nolan povedal pre LifeSiteNews.com, že jeho skupina poňala  púť úplne doslovne. Mladí vysokoškoláci putujú na smeny 24 hodín denne počas celého týždňa a víkendy trávia hovorením s mladými v skupinách, modlením sa spolu v kostole a na miestnych potratových klinikách.

,,Nebudete to počuť vo svetských správach, ale tieto púte majú veľký dosah na širokú verejnosť," vyhlásil Nolan v emaili pre LSN. Radi by sme povedali, že máme jedinečný pohľad, a môžeme vyhlásiť, že kultúra je skutočne Kultúrou života, ktorá odmieta potraty (odvtedy, čo prechádzame tisíce miest každé leto)."

Toto leto je podľa Nolana ,,zatiaľ najväčšia Križovatka ciest", ktorej účastníci prešli už viac ako 16 000 míľ cez viac ako 40 štátov, päť provincií a tri krajiny. Štyri cesty po USA a jedna po Kanade začali 21. mája v Seattli, San Franciscu, San Jose, Los Angeles a Vancouveri. Všetky skončia 13. augusta vo svojom hlavnom meste.

Írsky pochod začne 16. júla v Dubline a tu 12. augusta opäťskončí tak, aby putujúci prešli okolo celej krajiny.

,,Ak by ľudia, ktorí s potratom súhlasia, robili takéto pochody, počuli by sme o tom všade. Ale nerobia to a nikdy nebudú. Jednoducho  preto, že mladí sú spätí s ´Kultúrou života´," povedal Nolan pre LifeSiteNews.com.