Obama: Mám najústretovejšiu administratívu voči homosexuálom v celej histórii

4,182
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C., 12. júl 2011 (LifeSiteNews.com) – Prezident Barack Obama na recepcii v Bielom dome, ktorá sa konala na počesť mesiaca LGBT, znovu slávnostne prisľúbil oddanosť a podporu homosexuálom. Prezident sa môže pochváliť, že jeho administratíva pokročila v tejto otázke omnoho viac, ako za čias iných prezidentov.

"Administratíva pod mojím vedením vyhlásila, že ako krajina nemôžeme diskriminovať ľudí na základe ich sexuálnej orientácie. Za dva a pol roka sme urobili omnoho viac, ako posledných 43 prezidentov," vyhlásil Obama na koferencii 29. júna, v deň recepcie. Správu priniesli Christian Post.

Prezident však pre priaznivcov práv homosexuálov vytvoril v Bielom dome nepríjemnú situáciu. Pochválil úsilie, ale aj zdržanlivo priznal ich frustráciu voči svojmu verejnému postoju v otázke federálneho zneužívania manželstva rovnakého pohlavia.

"Prichádzajú časy, keď zo mňa budete frustrovaní. Som si vedomý, že prichádzajú časy, keď budete frustrovaní z rýchlosti zmien. Chápem to. Viem, že by som s tým mal rátať, dajte mi vedieť," povedal Obama jasajúcemu a smejúcemu sa davu.

Ešte skôr vo svojom prejave Obama pochválil ľudí, "ktorí sa dokážu postaviť proti diskriminácii a za práva rodičov a detí, partnerov a študentov...a manželov," dodal po výzve publika. Prezident zažil podobnú reakciu nedávno na LGBT zbierke na Manhattane, kde na jeho adresu dav skandoval slovo "manželstvo" a vyjadril tak patričný protest.

Prezident poukázal na svoje výsledky, vrátane odstránenia vojenského zákazu na otvorenú službu homosexuálom a odmietanie hájiť federálny obranný akt manželstva, ako pripomienku jeho "povinnosti" voči tomuto prípadu, ktorý prirovnal k prípadu Hnutia občianskych práv zo 60. rokov minulého storočia.

"Stalo sa to tu, vo východnej miestnosti, na našej prvej recepcii a 40. výročí nepokojov v Stonewall, pár mesiacov po mojom zvolení. Zložil som prísahu, urobil som záväzok. Povedal som, že nikdy nebudem radiť trpezlivosť. Nebolo by správne hovoriť vám, aby ste boli trpezliví, rovnako ako to nebolo opakovať Afro-Američanom v otázke ich slobody," povedal prezident. "Priznávam, že môže trvať určitú dobu, kým dosiahneme všetko, čo chceme. Ale tiež očakávam, že budem súdený nie podľa sľubov, ktoré som dal, ale podľa sľubov, ktoré som dodržal."