84665416.jpg

Transgender sa chce po zmene pohlavia znovu stať mužom

496
Kultúra smrti

Transgender z Veľkej Británie si chce vrátiť pôvodné pohlavie sedem mesiacov po zahájení hormonálnej terapie, píše Metro.

Na začiatku roku 2017 36-ročný James Cohen z britského Essexu svojej žene Eirian po ôsmych rokoch manželstva oznámil, že sa chce stať ženou, informuje list.

Eirian sa priznala, že sa veľmi divila, keď jej manžel povedal, že chce, aby mu hovorili Cara, to ale prijala a šla spolu s ním k lekárom. Ešte viac ju ale zarazilo, že po ôsmych mesiacoch hormonálnej terapie jej manžel naraz odmietol ženskú podobu. Prestal nosiť svetlú parochňu a topánky s ihličkovými podpätkami, a miesto toho si nechal narásť fúzy.

Podľa slov bývalej manželky reagovali deti na otcovo pretelesnenie pokojne: „Naše dcérky prijali skutočnosť, že sa stane ich otec ženou, vysvetlili sme im to tak, aby to mohli pochopiť. Nie sú proti tomu, že nosí šaty, deti sa predsa nenarodia s predsudkami, tie im vštepuje spoločnosť.”

Sám James podľa názoru bývalej manželky svoje rozhodnutie neľutuje: „Cíti sa oveľa lepšie, pretože preskúmal svoju ženskosť, ktorú po všetky tie roky potlačoval.” Eirian si sťažovala, že im nedávali pokoj trollovia na internete a že jej manžel sa rozhodol prestať s hormonálnou terapiou z časti kvôli nim, pretože ho kritizovali za „nedostatočnú ženskosť”.

Eirian vysvetlila, že sa jej manžel raz cíti ženou a inokedy mužom a nechce sa obmedziť rámcom jedného pohlavia. James sa presťahoval k bývalej manželke do Portugalska a teraz žije s ňou, s jej deťmi a s jej novým nápadníkom.