Francúzko odmietlo homosexuálne manželstvá!

4,313
Kultúra života

PARÍŽ, 14. jún 2011 (LifeSiteNews.com) - Francúzski zákonodarcovia v rozhodujúcom hlasovaní národného zhromaždenia odmietli návrh zákona, ktorý by zlegalizoval homosexuálne manželstvá. 

Návrh prišiel zo strany socialistov, no zástupcovia zhromaždenia hlasovali proti a boli vo väčšine, 293 hlasov ku 222. Hlasovanie nasledovalo po januárovom vyhlásení Najvyššieho štátneho súdu, Ústavnej rady, kde stojí, že homosexuálne manželstvo nie je ústavným právom.

Najnovší prieskum ukázal, že až 58% opýtaných homosexuálne manželstvá schvaľuje. Michel Difenbacher z Únie pre ľudové hnutie (UMP) poznamenal, že so zreteľom na túto otázku nie je dôležité ´ísť s vetrom, ani podliehať módnym trendom.´

,,Sme proti homofóbii, nechceme však zmeniť obraz a funkciu manželstva v spoločnosti," vyhlásil Difenbacher.

Christian Vanneste a Brogette Baregesová z UMP boli v tejto otázke priamočiari a vyjadrili svoj negatívny postoj. Vanneste nazval podobné združenia ´antropologickou aberáciou.´ Baregesová položila otázku: ,,Prečo neakceptujeme manželstvo so zvieratami, alebo polygamiu?"

Odmietnutie návrhu zákona predstaviteľmi národného zhromaždenia predstavuje rozpoltenosť francúzskej spoločnosti voči homosexuálnemu hnutiu. Francúzsko bolo prvým európskym štátom, ktorý vytvoril civilné odbory pre homosexuálov. Opatrenie z roku 1999 však vytrvalo vzdoruje akýmkoľvek zmenám týkajúcich sa definície manželstva.

Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy, ktorý o sebe vyhlasuje, že je zástancom tradičných kresťanských hodnôt, vyzval k legalizácii sodomie vo svete. Sarkozy tiež výrazne stojí proti návrhu zákona o homosexuálnych manželstvách a provokuje socialistických zákonodarcov, ktorí sľúbili odsúhlasenie zákona už v roku 2007, obžalovaním z prevracania kabátov.