Austrálsky pár s krížikom na krku sa vo vlaku stal terčom útoku moslimského gangu. Duchovní vyzývajú veriacich, aby kresťanské symboly ukrývali pod oblečením

2,307
Kultúra smrti

Kresťania v austrálskom Sydney boli poučení, aby ukrývali svoje kríže pod oblečenie po tom, čo arabsky hovoriaci gang za výkrikov “J***ť Ježiša!” zaútočil na pár vo vlaku, zatiaľ čo policajti sa pozerali na incident z “bezpečnej vzdialenosti” a neurobili nič.

The Daily Telegraph Sydney hlási napadnutie páru vo vlaku “moslimskými útočníkmi ” v juhozápadnom Sydney. Mike, ktorý zo strachu odmietol uviesť priezvisko, povedal, že štyria muži vzhľadom zo Stredného Východu mu strhli kríž z krku, dupali po ňom a uštedrili mu niekoľko kopancov a úderov do tváre, chrbta a ramien. Dve ženy napadli jeho priateľku, keď sa ho snažila chrániť.

Päť uniformovaných dopravných policajtov sledovalo útok, ale nezasiahli, tvrdil Mike. Ostávalo im len počkať na ďalšiu zastávku, kde ich čakala polícia.

“Narodil som sa v Austrálii a mám grécke korene,” povedal Mike pre Telegraph. “Vždy nosím svoj kríž. Tento incident musel byť nábožensky motivovaný … Nie je dobré, keď sa už necítite bezpečne vo svojej vlastnej krajine.”

Mike o svojom nepríjemnom zážitku povedal šéfovi gréckej komunity a bývalému námestníkovi primátora Sutherland Shire, reverendovi Georgeovi Capsisovi, ktorý tvrdí, že kresťania v Sydney musia čeliť neustále rastúcemu prenasledovaniu moslimských gangov.

“Nejedná sa o ojedinelý prípad,” povedal Capsis, ktorý vysvetlil, že Mike bol štvrtým kresťanom, ktorý mu prišiel povedať o nábožensky motivovanom útoku za posledných šesť mesiacov.

“Existujú gangy mladých chlapíkov z moslimského prostredia, ktorí obťažujú osoby, ktoré identifikujú ako kresťanov … Nedozviete sa o tom, pretože to nikto nehlási.”

Rovnako ako Mike, aj tri predchádzajúce obete, boli napadnuté vo verejnej doprave v juhozápadnej časti mesta. “Je to niečo ako ich územie,” povedal. “Nechcú tam kresťanov alebo iné typy neveriacich.”

“Ľudia ako grécki ortodoxní veriaci nosia veľký kríž,” vysvetlil. “Radím im, aby boli praktickí. Ak sú v týchto oblastiach, majú na sebe veľký kríž a ak narazia na túto skupinu mladých agresorov, nech si ho schovajú pod tričko. Načo zbytočne provokovať?”

 

Policajný hovorca povedal: “Tento incident bol výzvou pre políciu, aby upozornila komunitu, že akýkoľvek nábožensky motivovaný trestný čin nebude tolerovaný”. Incident je stále predmetom vyšetrovania.