Argentínsky arcibiskup odsudzuje homosexuálne manželstvá a úpadok západných krajín

4,694
Kultúra života

RESISTENCIA, Argentína, 10. jún 2011 (LifeSiteNews.com) - Emeritný arcibiskup jednej z argentínskych diecéz vyhlásil, že Argentínu by mala katolícka cirkev považovať za "pohanskú krajinu". Národný kongres totiž schválil legalizáciu homosexuálnych manželstiev.

,, Pred 65 rokmi parížsky arcibiskup prekvapil verejnosť svojím pastierskym listom Francúzsko: Pohanská krajina? Po rokoch sa táto otázka stala skutočnosťou a nedeje sa tak len vo Francúzsku. Celý západný svet dnes môžeme nazvať pohanským územím," vyhlásil arcibiskup Carmelo Juan Giaquinta v nedávnej kázni, ktorú zverejnila katolícka argentínska agentúra AICIA. Pokračoval: ,,Argentína je dnes pohanským štátom. Krajina, v ktorej sú z večera do rána s plnou vážnosťou zväzky medzi homosexuálmi povýšené na úroveň manželstva, ktoré dal Boh v súlade s prírodou mužovi a žene, sa nemôže nazývať kresťanskou. Na začiatku Biblie stojí, že Boh stvoril prírodu a v nej človeka. Ak túto skutočnosť odmietame, odmietame celé Ježišovo učenie. A to aj napriek skuročnosti, že niekto putuje do Ríma na blahorečenie Jána Pavla II., alebo sa zúčastní chválospevu Te Deum. Pre nás, katolíkov v Argentíne je ťažké ocitnúť sa v smutnej realite pohanského sveta, ktorá sa stala súčasťou národnej kultúry. Z tohto dôvodu nie sme schopní vziať na seba úlohu novodobej evanjelizácie. Držíme sa starých tvrdení: Katolícka Argentína, naši hrdinovia. Autentické ukážky zbožnosti dávame do rovnosti s falošnými demonštráciami a veriaci nie vždy nachádzajú útechu v nedeľnej kázni. Katolícke školy sa od ostatných často odlišujú lepšou disciplínou, nie však lepšími vedomosťami v oblasti viery."

Slová arcibiskupa prišli práve vo chvíli, keď je celá Latinská Amerika pod narastajúcou paľbou homosexuálnych aktivistov.

Okrem Argentíny nedávno homosexuálne manželstvá schválilo aj Mexico City. Brazílsky najvyšší súd hlasoval za potlačenie vlastného jazyka ústavy a ocenenia postoja občianskej únie voči homosexuálnym vzťahom. Ide o opatrenie, o ktorom sa diskutuje aj v Chile.