Štúdia: Štvrtina žien po začatí užívania antikoncepcie stráca do 6 mesiacov záujem o sex

674
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

Nová štúdia zistila, že vysoké percento žien pri užívaní antikoncepcie stráca záujem o sex.

Časopis Gynekológia a pôrodníctvo publikoval výskum, ktorý viedla z Washingtonskej univerzity Amanda Boozalis a jej kolegovia, ktorí sa snažili „skúmať vplyv hormonálnej antikoncepcie na sexuálnu túžbu.“

Vedci zistili, že takmer štvrtina žien po začatí užívania antikoncepčnej metódy hlási znížený záujem o sex do šesť mesiacov.

Boozalisová a jej team analyzoval 1938 účastníčok, ktoré sa prihlásili na projekt Contraceptive CHOICE. Cez telefón sa ich pýtali otázky na začiatku a na konci výskumu. Výskum začal v apríli v roku 2011, keď ženy začali užívať antikoncepciu a ukončil sa v septembri, po 6 mesiacoch.

Dvadsaťštyri percent žien zaznamenalo nedostatok záujmu o sex do šiestich mesiacov. Čo sa týka metód antikoncepcie, viac ako 18% žien začína s užívaním medeného vnútromaternicového telieska (a potratové vnútromaternicové teliesko) a vyššie percento žien používa medroxyprogesterón, vaginálny krúžok a implantát označujúci určitý stupeň frigidity.

Ženy, ktoré si dali zaviesť vnútromaternicové teliesko, začali užívať hormonálnu antikoncepciu, alebo majú antikoncepčné náplaste, nevykázali znížený záujem o sex po dobu šiestich mesiacov.

Výskumníci boli zrejme spokojní, že len jedna štvrtina hlási zníženú pohlavnú túžbu. „Lekári by mali mať istotu, že väčšina žien nepociťuje znížené libido kvôli používaniu väčšiny antikoncepčných metód,píšu autori.

Zo štúdie vyplýva: „Budúci výskum potvrdí tieto závery a ich možný fyziologický základ.“ Jeden zúčastnený výskumník (touto vetou) odhalil finančné väzby na farmaceutický priemysel.

Vice prezident spoločnosti American Life League Jim Sedlak povedal pre LifeSiteNews: „Štúdia, ktorá dokazuje, že ženy užívajúce pilulky majú znížený záujem o sex, nie je novinkou. V roku 2011 American Life League vytvoril dokument Talking Points hovoriaci o 'Ako Pilulka Zabíja Manželstvo.' Hovorilo sa v ňom nie len o zníženom libide, ale aj ako si ženy na tabletkách vyberú zlého manžela a ako ženy po začatí užívania piluliek po svadbe strácajú záujem o manžela.

Antikoncepčné tabletky môžu zmeniť ženu v rôznych ohľadoch. Ich predaj by mal byť hneď pozastavený,“ zhŕňa Sedlak.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.