Bývalý potratár používa lekárske animácie aby ukázal, čo sa počas potratu deje s matkou a dieťaťom

5,885
Matej Trančo
Kultúra smrti

Pro-life organizácia Live Action ukazuje video série v ktorých bývalý potratár používa lekárske animácie aby ukázal krutú realitu potratu ako pre matku, tak aj pre bábätko.

Cieľom tejto skupiny je zničenie propotratovej rétoriky, ktorá hovorí o "tkanivových masách," "zhlukoch buniek" a "produktoch počatia" a to zvlášť v dobe kedy sa stal potrat hlavnou problematikou volieb v roku 2016.

Video pod článkom predstavuje bývalého potratára Dr. Anthonyho Levatina - ktorý vykonal viac ako 1200 potratov - používajúceho presné lekárske vyobrazenia toho čo sa deje počas konania potratu. V tejto video sérii nie sú použité žiadne grafické fotografie skutočných detí.

"Rada by som vyzvala potratovú lobby - Planned Parenthood, NARAL a ostatné - aby sa vyjadrili k týmto videám," povedala Lila Rose v utorok počas internetovej konferencie pre médiá. "Po uvidení týchto videí by mnoho ľudí asi len ťažko povedalo žene že potrat je 'zdravotnou starostlivosťou' alebo 'posilnením'."

Rose-ová, prezidentka organizácie Live Action, povedala, že deväťročná video-investigatíva tejto organizácie ju viedli k poznaniu, že väčšina ľudí nie je informovaná o tom, čo sa deje počas potratu.

"Potratová lobby maskuje túto procedúru eufemizmami," vysvetlila. "Ukončenie tehotenstva, tkanivové hmoty, produkt počatia. Väčšina verejnosti nemá ani tušenia o tom čo potrat v skutočnosti spôsobuje dieťaťu v maternici, ako vyvinuté dieťa počas potratu v skutočnosti je a taktiež ani o rizikách ktoré potrat predstavuje pre zdravie a bezpečnosť matky."