Premiér Fico: Mimovládne organizácie organizujú prevoz migrantov do Európy

911
Kultúra života

Prepis videa:

...druhá téma je bezpečnosť a obrana. Myslím si, že nás vedie k diskusii predovšetkým postoj, ktorý opakovane prezentoval nový americký prezident... K migrácii skôr očakávame od marockého premiéra, že urobí prvé zhodnotenie opatrení, ktoré sme prijali na summite v lete, kde sme jednoznačne povedali, že migráciu treba riešiť tam kde vzniká, a nie potom v samotnej Európe.

Boli vyčlenené finančné prostriedky. Ukazuje sa že, turecká dohoda zatiaľ funguje, ale nie sme naďalej schopní kontrolovať trasu cez stredozemné more. Treba to povedať aj tu veľmi otvorene. Je čím ďalej evidentné, že sú to mimovládne organizácie, ktoré organizujú prevoz týchto ľudí do Európy. To vyvoláva všelijaké diskusie čo sa vlastne deje a ako je to možné.

Mnohé z tých mimovládnych organizácií vieme že majú sídlo vo Veľkej Británii. Vieme aj iné veci... ale skôr si myslím, že našou povinnosťou je teraz ochraňovať vonkajšie hranice Šengenu.

Rokovať v Lýbii zatiaľ niet s kým, pretože Lýbia je zlikvidovaná ako štát. To je tiež výsledok takých tých "našich" predstáv o exporte demokracie. Táto krajina vlastne nemá dnes reprezentáciu, s ktorou by sme vedeli komunikovať, pretože je tam vláda, ktorá nemá pod kontrolou celú krajinu.

Vyzerá to v Lýbii ako niekde na Ukrajine v parlamente, keď ten vládol v parlamente, kto ovládal rozvodnú skriňu. A Lýbia je v podobnom stave.

 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.