Francúzsko: Protikresťanské útoky vzrástli o 245 percent

990
Matej Trančo
Kultúra smrti

Obrovský, až 245 percentný nárast útokov voči kresťanom predstavuje skutočný a rastúci problém. Znepokojenie ohľadom "Islamofóbie" vytesnilo skutočné problémy v oblasti ľudských práv.

Všimnite si zvláštne postupy francúzskeho Ministerstva vnútra pri zmierňovaní závažnosti protikresťanských útokov chválením sa o tom, ako zaneprázdnené bolo ministerstvo kvôli implementácii činov voči "Islamofóbii" a antisemitizmu. Vláda taktiež rýchlo poznamenala že neexistuje žiadny náboženský motív pre takýto drastický nárast v počte protikresťanských útokov.  

Kľúčovým bodom je, že francúzske Ministerstvo vnútra a ľavicové médiá idú až do krajnosti, len aby sa vyhli priznaniu alebo riešeniu akejkoľvek možnej islamistickej rasistickej úlohy v tejto perzekúcii voči kresťanom. Vláda zašla až tak ďaleko, že popiera akúkoľvek náboženskú motiváciu a uviedla, že z 949 protikresťanských útokov pri 14 z nich "existovala možná 'satanistická motivácia' a pri 25 z nich zase 'anarchistická' motivácia". A čo zvyšné prípady?  

Správa CNN v júli odhalila:

ISIS sa snaží podporou útokov na kostoly eliminovať to, čo nazýva "šedá zóna" pre moslimov na Západe, a to provokovaním krajne pravicového myslenia. Nárast útokov vo Francúzsku viedol k silným základom pre anti-moslimský hnev, ktorý je podporovaný a využívaný krajne pravicovými politikmi. 

Noviny La Figaro sa taktiež chytili stebla trávy hovoriac, že "sa očakáva že útoky na kostoly by boli najhojnejšie pretože existujú v najväčšom počte," a ignorujúc fakty, že čelia kresťania brutálnym útokom v moslimských krajinách ako sú Egypt a Pakistan napriek tomu že tu nie sú vo veľkom počte.

Na zamyslenie: nižšie uvedená správa taktiež zdôrazňuje, že "minulý rok v Dülmene, po príchode viac než milióna migrantov do Nemecka, miestne médiá hlásali, že 'neprejde ani deň' bez útokov na kresťanské náboženské sochy." 

“Francúzsko: Proti-kresťanské útoky vzrástli o 245 percent ”, od Virginia Hale, Breitbart, 7. február , 2017:

Zatiaľ čo pri rasistických, protimoslimských a antisemitských útokoch došlo k veľkému poklesu od roku 2008, tie zamerané na kresťanské svätyne sa viac než zdvojnásobili za toto časové obdobie, oznámilo minulý týždeň francúzske Ministerstvo vnútra.

Pri zdokumentovaní rekordného čísla antisemitských a protimoslimských útokov za rok 2015, minulý rok v Dülmene po príchode viac než milióna migrantov do Nemecka, miestne médiá hlásali, že "neprejde ani deň" bez útokov na kresťanské náboženské sochy.

Následne počet antisemitských a antimoslimských útokov prudko klesol v roku 2016 s bývalým poklesom 58,5% a neskorším poklesom o 57,6%. Tieto útoky sú definované ako požiare, násilie, ponižovanie a hrozby - komentáre, nápisy či urážlivé listy.

V tomto roku počet útokov na kresťanské svätyne vzrástol o 17,4% keď si porovnáme rok 2016 s rokom 2015. Medzitým ale počet rasistických útokov klesol o 23,7% (608 oproti 797).

Prudký pokles incidentov islamofobického alebo antisemitského pôvodu bol francúzskou vládou vítaný a tá tieto čísla hodnotila ako "ovocie vládneho akčného plánu".

"Vďaka bezprecedentnej mobilizácii štátnych služieb sme už dosiahli veľmi povzbudivé výsledky o čom svedčia aj čísla pre rok 2016. Toto nám poskytuje veľký pocit zadosťučinenia," povedal minister vnútra Bruno Le Roux...  

Le Figaro taktiež uviedlo, že činy zamerané na kresťanov predstavujú v 90% prípadov útoky na kresťanské miesta uctievania.

Denník poukazuje na to, že zatiaľ čo sa očakáva že útoky na kostoly budú najhojnejšie pretože existujú vo veľkom počte, prípady kedy boli kresťanské miesta bohoslužby zneuctené prudko vzrástli medzi rokmi 2008 a 2016.

Vláda hovorí, že väčšina z 949 útokov na kostoly "nemala žiadny náboženský motív", ale že existoval možný "satanistický motív" v 14 prípadoch a "anarchistický" motív pri 25 prípadoch. Avšak útoky na kresťanské posvätné miesta od roku 2008 vzrástli o 245 percent.

Minulý rok v Dülmene, po príchode viac ako milióna migrantov do Nemecka, miestne médiá hlásali, že "neprejde ani deň" bez útokov na kresťanské náboženské sochy. 

 

Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Čo si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.