Karma sa vracia: Biely dom údajne nechce, aby sa jeho hovorcovia vyjadrovali pre CNN. CNN sa vyhráža Trumpovi

720
Kultúra života

Trumpova administratíva v Bielom dome údajne odmieta podávať informácie pre jeden doteraz prominentný spravodajský kanál.

Úradník Bieleho domu pripustil možnosť, že Trumpova administratíva má zákaz podávať informácie pre CNN. CNN označil Trump po zvolení za prezidenta ako Fake news – teda klamársku, neserióznu a neobjektívnu televíziu. CNN bez škrupulí pracovala celú kampaň pre Clintonovú a vysielala neobjektívne, často nepravdivé a zavádzajúce informácie. CNN (ako väčšina mainstreamových médií) je však známa svojimi Fake news aj v ostatných oblastiach života o ktorých “informuje”.  “Posielame našich zástupcov na miesta, kde si myslíme, že má zmysel presadzovať náš program,” povedal úradník administratívy pred tým, ako dodal, že CNN nespĺňa tieto kritériá, píše server Politico.

Počas denných tlačových konferencií však úradníci Bieleho domu stále odpovedajú na otázky kladené od CNN a tlačový tajomník Bieleho domu Sean Spicer odmietol tvrdenie, že by CNN mala nepovolený prístup. No počas rozhovoru na George Washington University v pondelok večer Spicer vravel, že aj keď neexistuje žiadny konkrétny zámer zakázať CNN, “nebude sedieť a hovoriť s ľuďmi, ktorí nemajú túžbu niečo skutočne podávať pravdivo”.

Údajná nedôvera sa ukázala už počas prvej tlačovej konferencie po prezidentských voľbách, kedy Trump odmietol odpovedať reportérovi CNN s tým, že sú “falošné správy” (Fake news).

 

CNN sa cíti byť takýmto “zákazom” dotknutá. Jej šéf Jeff Zucker v rozhovore pre New York Magazine povedal: “Myslím si, že naša dôveryhodnosť je vyššia než kedykoľvek predtým, aj naša sledovanosť je vyššia než kedykoľvek predtým, a naše spravodajstvo je rovnako silné ako predtým. Jedna z vecí, myslím, na čo táto administratíva doteraz neprišla, že existuje len jedna televízna sieť, ktorá je sledovaná v Pekingu, Moskve, Soule, Tokiu, Pchjongjangu, Bagdade, Teheráne a Damasku – a to je CNN. Vnímanie Donalda Trumpa v hlavných mestách po celom svete je formované CNN v mnohých ohľadoch. Pokračovanie nepriateľských vzťahov s touto sieťou je chyba.”