SVET POD ÚTOKOM - Armáda démonov viedla k prudkému nárastu exorcizmu

3,964
Matej Trančo
Kultúra smrti

Exorcizmy sa stávajú tak desivými, že niektorí kňazi sa ich až príliš boja vykonávať. Podľa viacerých zdrojov je démonické posadnutie celosvetovo na vzostupe. Mohlo by znamenať inváziu satanovej armády na tento svet.

Démonické posadnutie a priľnutie k nemu, sú na vzostupe. Je možné, že satanova armáda prešla do ofenzívy, keďže mu to svet dovolil. Vzostup ateizmu, záujem o pohanstvo a okultizmus otvorili milióny duší diablovi.

BBC viedla nedávno rozhovor s talianskym exorcistom otcom Vincenzom Tataborellim. Otec Tataborelli povedal, že za deň sa stretol s aspoň 30-timi ľuďmi, ktorí potrebovali exorcizmus. Podelil sa o príbehy ľudí, ktorí spoločne s krvou zvracali predmety vrátane kamienkov či kúskov dreva.

"Povedal som biskupovi, že som nemohol nájsť nikoho ochotného pre túto prácu. Mnoho z nich je vystrašených. Dokonca aj kňazi môžu byť vystrašení. Je to náročný život," povedal pre BBC.

Je to desivé, pretože démonické posadnutie a priľnutie k nemu, sú skutočné. Po celom svete profesionálni exorcisti spolupracujú s doktormi a psychológmi pri posudzovaní pacientov. Niektorí z nich naozaj majú nediagnostikované duševné choroby. Ale existuje aj veľa takých, ktorí sú skutočne posadnutí.

Exorcizmus zachraňuje mnohých, no nie všetci sú zachránení.

Démonické posadnutie je jav, kedy démon naozaj vstúpil do vášho tela. Démonické priľnutie je vtedy, kedy sa démon pokúša do vás dostať, no ešte sa mu to nepodarilo. Často mnoho z obetí má v sebe prebývajúcich viacero démonov.

Cieľom démona je pritiahnuť vašu dušu po smrti do pekla. Tým, že narušuje vaše telo a správanie, odvracia vás od Boha, drží vás od Cirkvi a bude vás nabádať k tomu, aby ste si ublížili. Dokonca povzdbudzuje k samovražde.

Najviac alarmujúcim faktom je to, že exorcisti, ktorí raz boli vzácni a chápali túto prácu už dnes nie sú schopní držať krok s náhlym dopytom. Mladí kňazi sa príliš boja učenia obradov a ich praktizovania. No kto by sa predsa chcel potýkať prípadmi s vracajúcou krvou a armádami démonov? Je to naozaj desivé.

Svet je pod útokom satana, ktorý chce pritiahnuť do pekla každú dušu, vrátane Vašej. Všetko, čo mu na to treba je len malé otvorenie sa, a to napríklad vŕtanie sa v okultizme či pohanstve. Možno práve experimentovanie s doskou Oujia alebo nejaké iné laškovanie je všetkým tým, čo diabol potrebuje. 

Žijeme vo svete, ktorému vládnu veda a racionalizmus. To je síce dobrá vec, prinieslo nám to mnoho zázrakov od počítačov a smartfónov až po modernú medicínu. Napriek tomu sme začali zabúdať, že existuje aj duchovný svet. A tento duchovný svet je tak skutočný ako ten fyzický. A tak ako vo fyzickom svete, tak aj v duchovnom nie je všetko zdravé alebo správne. Niektoré veci sú zlom.

Nanešťastie sme sa stali tak oddelenými a odpútanými od duchovného sveta, že už viac nedávame pozor na jeho nebezpečenstvá. Ignorovanie jeho úskalí je rovnako vážne ako ignorovanie nebezpečenstiev fyzického sveta. Je to duchovný ekvivalent nepozerania sa obomi smermi pred prekročením cesty. A tak vás teraz varujeme, že výsledky môžu byť rovnako hrozné.

POZNÁMKA EDITORA: Meno satana je zámerne písané bez veľkého začiatočného písmena. 


Nájdi nás na FB: ZA KRESTANSKE SLOVENSKO. Co si myslíte o téme? Napíšte nám do FB komentov.