40,000 kresťanov prenasledovaných v Nemecku

1,233
Matej Trančo
Kultúra smrti

Nová štúdia ukazuje, že potenciálne tisíce kresťanov sú napádaní a obťažovaní v nemeckých utečeneckých táboroch zo strany moslimských stráží a ostatných migrantov.

Viacero organizácií ľudských práv upozorňuje nemeckú vládu na podmienky, ktorým sú vystavení kresťania v azylových domoch. Jedna z organizácií zaznamenala 231 konkrétnych prípadov obťažovania kresťanov moslimskými migrantami a moslimskými bezpečnostnými strážami v azylových domoch.

Open Doors je organizácia humanitárnej pomoci, ktorá sa špecializuje na celosvetovú pomoc kresťanom, ktorí sú prenasledovaní. Markus Rode, člen skupiny, povedal, že štúdia je iba "špičkou ľadovca" a volal po činoch na vyriešenie tohto problému, oznamuje Frankfurter Allgemeine. Správa od Open Doors zaznamenáva rôzne spôsoby zneužívania. Kresťania spomenutí v štúdii pochádzajú predovšetkým z Iraku, Sýrie a Afghanistanu a sú nedávnymi konvertitmi.

Breitbart London viackrát hovoril o problémoch, ktorým čelia migranti, ktorí sa rozhodli vzdať sa islamu a konvertovať na kresťanstvo. Mnoho konvertitov si tak prialo učiniť ešte vo svojej vlasti, no na miestach ako Irán a Afghanistan môže byť trestom za zrieknutie sa islamského náboženstva smrť a tak utiekli do Európy. V súčasnosti v európskych azylových príbytkoch stále viac a viac zisťujú, že v Európe sú zo strany radikálnych moslimov v takom istom ohrození  ako aj vo svojich domovských krajinách.