Zákaz adopcie kresťanským pestúnom, ktorí namietajú proti gay adopciám

1,301
Matej Trančo
Kultúra smrti

Kresťanský pár, ktorý vzniesol námietky na to, že deti ktoré opatrovali boli adoptované homosexuálnym párom bol informovaný o tom, že ani oni si nemôžu adoptovať deti vďaka ich "znepokojujúcim" názorom.

Tento pár písal na miestu radu, ktorá sa má nachádzať v južných Midlands, aby sa odvolali voči rozhodnutiu píšuc, že "nevyjadrili žiadne homofóbne názory, iba ak by kresťanské hodnoty samé o sebe, boli homofóbne."

Andrea Williams, evanjelický člen anglikánskej Hlavnej Synody a riadideľka spoločnosti Christian Legal Centre povedala, že názor tohto páru bol "zákonný a mainstreamový".  

Manžel a manželka súhlasili s adopciou mladých detí 2 dni na to, čo sa dozvedeli, že dvaja muži boli zaradení do čakacej listiny ako potenciálny rodičia. Povedali, že deti, ktoré boli s nimi od ziačiatku roka kedy boli ešte deťmi predškolského veku, potrebovali matku a otca, oznamuje denník The Times.

Ale napriek predošlému chváleniu za "láskavú starostlivosť a teplo domova" sociálne služby namietali, že názory tohto páru (muža a ženy - pozn. editora) môžu byť "na úkor dlhodobých potrieb detí".

Jeden sociálny pracovník poznamenal, že pár pokladal myšlienku dvoch mužov adoptujúcich si deti "veľmi vyzývavou" a pri takejto predstave vyjadrili prekvapenie pýtajúc sa "či to bol len vtip". Pár sa potom rozhodol sám si adoptovať tieto deti keďže cítili, že to bude to najlepšie pre ich "emocionálnu pohodu". 

Miestne zastupiteľstvo odpovedalo: "Po vypočutí (vašich názorov - pozn. editora), že potenciálni rodičia boli párom rovnakého pohlavia. o ktorých ste zdieľali svoj názor o tomto navrhovanom umiestnení detí, vzbudzujú obavy."

Manžel sa vyjadril pre denník The Sunday Times: “Nechceme sa hádať alebo vytvárať nejaké ideologické hádky. Sme predsa normálni ľudia.”

Keď sa ho opýtali, ako by reagoval keby sa z jedného z detí stal homosexuál, odvetil: "Je to ťažké akceptovať, ale urobil by som tak."