URGENTNÉ! Príďte zajtra 9:30 s nami do parlamentu podporiť zastavenie hazardu. Potrebujeme Vás!

1,015
Kultúra života

Priatelia Kultúry života,

prosím, pomôžte zabojovať práve teraz proti arogancii mocných, veď sme videli ako skončia poctivo a zákonne vyzbierané podpisy v petícii proti hazardu. Vaša osobná účasť zajtra ráno v parlamente je to jediné čo dokáže zvrátiť špirálu nešťastia v rodinách o ktorých mnohí ani nevieme. Nenechajte Vaše podpisy a prácu tisícov dobrovoľníkov vyjsť nazmar! Príďte zajtra 9:30 na rokovanie výborov do parlamentu! Ak sme za dobrú vec, kto je proti nám?

********

Milí priatelia,

ospravedlňujem sa za toto časté kontaktovanie, ale aktuálne finišuje dva veľmi dôležité projekty. Jeden z nich je náš boj proti hazardu na Slovensku, ktorý sme započali v lete minulého roka. Táto snaha nakoniec vyústila až do novely Zákona o hazardnýh hrách, o ktorej sa rozhodne už budúci týždeň. Pomôžte nám ju ovplyniť tak, aby bola na osoh Slovenska.

V dňoch  15. a 16.11.2016 (zajtra a pozajtra) od 9:30 h budú o novele zákona o hazarde rokovať výbory NR SR. Chceme Vás požiadať, aby ste prišli na tieto rokovanie výborov, pokiaľ sa Vám dá.

Dajte nám vedieť, ak plánujete prísť. Zaregistrovať sa môžete na odkaze nižšie:

www.hlasovanie.zastavmehazard.sk

Buďte pripravení, my sa Vám v daný deň ozveme, kedy časovo bude prejednávaný tento bod, aby ste tam nemuseli byť celý deň.

Pozor o novele zákona sa bude hlasovať možno 22.11.2016 alebo 23.11.2016! Tam by sme mali byť v čo najhojnejšom počte. Dátum upresníme hneď, ako bude jasný.

V tejto téme sa nám podarilo zmobilizovať celé Slovensko (Bratislava, Nitra, Prešov, Levoča, Dolný Kubín, Galanta, Ružomberok, kde tieto petície podporilo dokopy približne 200 tisíc občanov SR).

Čo žiadame od zákonodarcov?

  1. Žiadame vypustenie povinnosti petície pre zákaz hazardu v zákone, prípadne aspoň  zníženie na hranicu 15 % pre celé Slovensko. Vyrieši sa tým krádež petície v Bratislave a nebudeme čeliť žalobám prevádzkovateľov, kvôli diskriminácii ktorá by mohla nastať v prípade zakotvenia  rôznych kvór pre Bratislavu a ostatné Slovensko.
  2. Nesúhlasíme, aby bolo možné povoliť kasína po úspešných petíciách proti hazardu, lebo to nie je riešenie. Napriek zrušeniu mnohých herní je v Prahe viac ako stovka kasín. Ak chceme skutočne dosiahnuť efektívnu zmenu a reguláciu, bude skôr potrebné sa zamyslieť nad tým, aby kasína a internetové hry mohol prevádzkovať iba štát a v prípade kasín, iba po súhlase dotknutej obce.
  3. Navrhujeme rozšírenie registra vylúčených osôb o osoby, pri ktorých manžel/manželka nedal súhlas na použitie BSM na hazardné hry a o osoby, voči ktorým je vedená exekúcia.

S úctou,

Anton Chromík 
Predseda Aliancie za rodinu