Odborníčka na protokol kritizuje účasť Borisa Kollára na audiencii u pápeža

754
AltKAT

Predseda parlamentu vo svojom životnom štýle problém nevidí. „Buď konáte dobro, alebo zlo. Všetko ostatné sú len reči,“ reaguje Kollár na kritiku.

Jedným z účastníkov ďakovnej púte Slovákov v Ríme bol aj predseda parlamentu Boris Kollár.

Zúčastnil sa aj audiencie, na ktorej slovenských pútnikov prijal pápež František. Ako ústavný činiteľ mal možnosť pozdraviť ho aj osobne.

Odborníčka na protokol však považuje jeho konanie za problematické. „Ak sa pán Boris Kollár prezentuje životom, ktorý žije, mal by si sám stanoviť limity a rozhodnúť sa, či je vhodné s touto prezentáciou jeho životného štýlu predstúpiť pred Svätého Otca. Či je to zdvorilé a taktné,“ uviedla pre TV Markíza Mária Holubová, ktorá pôsobí na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bella v Banskej Bystrici.  


Rektor Pápežského slovenského kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme víta predsedu parlamentu a ďalších členov slovenskej delegácie. Foto: TASR/KBS/Peter Zimen

Otec 11 detí, ktoré má s desiatimi ženami, s touto kritikou nesúhlasí. „To nie je o tom, koľko máte detí, či s jednou ženou alebo desiatimi. Vôbec nie. To je o tom, či konáte dobro. Buď konáte dobro alebo zlo. Buď ste zlý človek alebo dobrý. Všetko ostatné sú len reči,“ reagoval Kollár pre TV Markíza.

Predseda parlamentu sa v Ríme zúčastnil aj svätej omše v Bazilike sv. Petra, ktorá sa konala po audiencii u pápeža.

Deň predtým položil vence k hrobu svätého Cyrila v Bazilike sv. Klimenta a k pamätnej tabuli Milana Rastislava Štefánik a navštívil tiež Pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda.