Učiteľka ZŠ z Martina vydala nevhodnú agresívnu rozprávkovú knihu pre deti

205
Kultúra smrti

Na sociálnych sieťach sa v tento týždeň stala virálnou rozprávka s názvom “Ako ľudia porazili bacily”, ktorú v rámci svojej zbierky rozprávok vydala učiteľka z jednej z martinských základných škôl. V texte určenom pre deti sa šokujúco vysmieva ľuďom, ktorí spochybňujú covidové opatrenia a otvorene píše o hľadaní spôsobu ich likvidácie.

 

Rozprávka “Ako ľudia porazili bacily” vyšla v knihe učiteľky PaeDr . Ivety Matulovej pod názvom Rozprávky na želanie.

V rozprávke sa píše, že normálni ľudia sa veľmi boja koronavírusu ako “hnusnej choroby – sviňuchy”. Ale iní, “ostatní hlupáci a korunní sedliaci” sa neboja a zamorujú naše územie.

“Rozumní”, ktorí sa boja, však majú plán, ako “korunným sedliakom” prejsť cez rozum. “Odchytáme všetkých lajdákov, pritlačíme ich k múru s slušne, fackami v prievane, tú ich hlúposť z hlavy vybijeme!” Píše učiteľka vo svojom texte.

Potom vraj slušní ľudia zapoja mozog a budú sa snažiť nájsť “riešenie záhuby koronanepriateľov”.

Uvedená poviedka vyvolala veľký rozruch v priestore sociálnych sietí. Mnohí sa zhodli, že takéto nenávistné dielo nie je vhodné ani pre dospelých, nie to ešte pre deti.

Po tom, čo sa kritické reakcie začali šíriť sociálnymi sieťami, sa k svojmu dielu vyjadrila aj samotná pani učiteľka:

„Chcela by som sa verejne ospravedlniť ak sa text niekoho dotkol. Túto knihu som písala v marci 2020 kedy neexistovala vakcína a preto sa ľudia nedelili na očkovaných a neočkovaných. Celý text je mierený voči bacilom a nie ľuďom. Uvedomujem si, že vzhľadom na terajšiu situáciu môže text pôsobiť nevhodne a chcem vás uistiť, že ma to úprimne mrzí a do budúcnosti si dám na to pozor,“ napísala v stanovisku pedagogička PaedDr. Matulová, ktoré zverejnil portál archa21.sk.