Angry mom

Nahnevaná matka čítala análne sexuálne pasáže zo školskej literatúry pred radou školy

734
Milko Kostovič
Kultúra života

Povedať, že Kara Bellová bola trochu rozrušená pred členmi školskej komisie v texaskom Austine, by bolo veľmi mierne povedané. 

Nie, Bellová - miestna matka a bývalá kandidátka na členku školskej rady - bola rozčúlená počas zasadnutia školskej komisie kvôli stredoškolskej knihe, ktorú považovala za sexuálne explicitnú, uviedla televízia KXAN

A pri sledovaní videa, ako číta pasáže z knihy, by niektorí mohli tvrdiť, že má v niečom pravdu. 

"Vezmime ju dozadu, my chlapci sme na to prišli, potom ruky na kozi..y, vrazíme ho do kukuričnej diery, chytíme copík, otrieme sa o mačičku," citovala pred komisiou. "Môžete to nájsť na strane 39 knihy s názvom 'Out of Darkness', ktorú nájdete na stredných školách Hudson Bend a Bee Cave."

Táto kniha je román pre mladých dospelých z roku 2015 a autorkou je Ashley Hope Pérezová. 

Bellová pokračovala: "V poriadku, nebudem klamať, musela som si vygoogliť slovo 'cornhole' (kukuričná diera). Podľa Wikipédie je však tento termín sexuálnym slangovým vulgarizmom pre konečník. Termín sa začal ... používať v 10 -tych rokoch minulého storočia v USA ... jeho slovesný tvar '"do kukuričnej diery', ktorý sa začal používať v tridsiatych rokoch minulého storočia, znamená mať análny sex."

Potom skritizovala členov školskej rady: "Nechcem, aby sa moje deti učili o análnom sexe na strednej škole! Nikdy som nemala análny sex! Nechcem mať análny sex! Nechcem, aby moje deti mali análny sex! Chcem, aby ste sa začali zaujímať o vzdelávanie a nie o verejné zdravie!"

V tom momente bol Bellin mikrofón prerušený, no jej kritiku stále počuť: "Nie ste predstaviteľmi verejného zdravotníctva; máte vychovávať naše deti! Neučte ich o análnom sexe!"

Čo sa stalo potom?
Školský obvod sa pre televíziu vyjadril, že predmetná kniha bola odstránená z oboch stredoškolských knižníc a že jej obsah bude skontrolovaný.

"Obvod zachováva značnú diskrétnosť pri určovaní obsahu svojich školských knižníc," povedal hovorca obvodu s odvolaním sa na normy školskej rady. "Obvod však musí využiť svoju diskrétnosť spôsobom, ktorý je v súlade s prvým dodatkom."

Hovorca dodal, že "obvod neodstraňuje materiály z knižnice s cieľom odmietnuť študentom prístup k myšlienkam, s ktorými obvod nesúhlasí. Obvod môže materiály odstrániť, pretože sú prenikavo vulgárne alebo na základe vzdelávacej vhodnosti predmetných kníh."

Obvod sa ďalej vyjadril, že nevie, ako dlho potrvá kontrola knihy.

O čom je táto kniha?
Stanica uviedla že kniha je o milostnom vzťahu medzi čiernym chlapcom a mexicko-americkým dievčaťom uprostred výbuchu vo východnom Texase v roku 1937, pri ktorom zahynulo takmer 300 školákov a učiteľov, pričom citovala článok NBC News uverejnený tesne po vydaní knihy

Spätný úder
Jonathan Friedman z neziskovej organizácie Pen America, ktorá podľa stanice "obhajuje rozmanitosť, inklúziu a slobodné vyjadrovanie v literatúre", sa vyjadril, že mnohé knihy so sexuálne explicitným obsahom majú holistickú hodnotu, ktorá zahŕňa rôzne uhly pohľadu a vystavuje mladých ľudí realite sveta. 

"Centrálny Texas je jednou z mnohých oblastí v krajine, ktoré sa stali horúcimi miestami pre tieto erupcie miestneho hnevu a nesúhlasu," dodal Friedman pre stanicu KXAN. "Myslím si, že predstierať, že knihy, ktoré sa výslovne zaoberajú sexom alebo sexuálnym napadnutím, sú pre mladých ľudí určitým spôsobom hrozbou, znamená poskytovať im medvediu službu. Ide o prístup mladých ľudí k širokej škále literatúry, v ktorej sa odrážajú ľudia z rôznych prostredí."

Friedman sa tiež zameral na rodičov, pričom im odkázal, že "v mnohých prípadoch sú tu malé zástupy rodičov, ktorí sa rozhodnú, že nesúhlasia, a že majú v tomto zmysle lepšie informácie než tí, ktorí sú v triede."