lilarose7.png

Pro-life aktívna Lila Rose tvrdí, že potrat je násilie. Potratárka ju nazvala teroristkou.

298
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Potratárka, ktorá je notoricky známa posielaním poburujúcich komentárov na twitter, obvinila pred týždňom pro-life líderku Lilu Rose z "domáceho terorizmu". Na komentáre medzi Leah Torresovou, potratárkou, ktorej mimochodom v auguste 2020 pozastavili v štáte Alabama lekársku licenciu, a Lila Roseovou, prezidentkou a zakladateľkou Live Action, prišli online tisícky reakcií. Začalo to, keď Roseová napísala 7. januára jednoduchý odkaz“Potrat je násilie." Vo svojom krátkom tweete Lila napísala o podstate presvedčenia pro-life hnutia:

´Potrat je zlý, pretože sa pri ňom násilne ničí život nevinnej ľudskej bytosti. Život každého človeka je jedinečný a začína pri počatí, čo je nepopierateľný vedecký fakt, a potrat tento život ukončuje. Niektoré potraty prebiehajú tak, že dochádza k rozkúskovaniu nenarodeného bábätka odtrhávaním jednotlivých končatín od trupu, zatiaľ čo srdiečko mu ešte stále bije. Pri iných potratoch pichne potratár bábätku do srdca injekciu s jedom a tým ho zabije.´ Niektorí potratári dokonca pripúšťajú, že áno, zabíjajú bábätká.

Čoskoro potom Torresová nenávistne označila tento tweet za "násilnú rétoriku" a Lilu Roseovú nazvala teroristkou: "Toto je násilná rétorika. Je objektívne falošná a je mienená na podnecovanie ostatných, aby sa dopúšťali trestných činov proti klinikám, pacientom a poskytovateľom zdravotníckej starostlivosti. A presne takto vyzerá domáci terorizmus." Torresová je presvedčená aj o tom, že žiadny gynekológ/pôrodník nemôže byť pro-life. Pred rokmi ostro zareagovala, keď sa jej ktosi spýtal, či počuje nárek bábätiek, ktoré práve potráca. Odpovedala: “Viete predsa, že plod nedokáže kričať, je tak? Ako prvé pri potrate vždy prestrihnem pupočnú šnúru, takže neexistuje naozaj žiadna možnosť." Torresová tento tweet neskôr vymazala. V každom prípade sa však objavil v čase najväčšieho napätia, politických nepokojov a cenzúry v Amerike.

Prezidenta Donalda Trumpa ´odstránili´ zo sociálnych médií potom, čo niekoľko radikálov preniklo minulý týždeň do Bieleho domu. Spoločnosti ako Google, Apple a Amazon okamžite pozastavili činnosť Parleru, vzmáhajúceho sa sociálneho média, zaručujúceho slobodu prejavu. "Je otázkou možno už len dní, kedy sa ocitneme na poriadne klzkej šikmej ploche, ktorá nás dovedie k cenzurovaniu a umlčaniu všetkých, ktorí sa pridržiavajú odlišnej perspektívy, presvedčenia a svetonázoru", reaguje na to Faith Wire, editor Tré Goins-Phillips.

Postoj pro-life je postojom ne-násilia. Hnutie sa zameriava na boj za obranu najbezbrannejších, ktorých zámerne oberajú o život pri potratoch, asistovanej samovražde, eutanázii a výskumoch embryonálnych buniek.