burning_building_1024_512_75_s_c1.jpg

Koniec zákona a poriadku v USA? Vlna podpaľovania a znesväcovania kostolov zďaleka nekončí

365
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Vyzerá to ako správy z roku 2015 - záber na ISIS ako si pomocou ohňa razí cestu cez Mosul. Obhorené kostolné lavice a preborené strechy však v tomto prípade nie sú dielom islamských teroristov, ale samotných Američanov. Tí istí výtržníci, ktorí nás presviedčajú o spravodlivosti ich veci, vnikajú do našich kostolov a používajú pri tom benzín, zapaľovače, bandasky s farbami a svoje autá-vany, aby do srdca amerických veriacich vniesli svoje ´posolstvo´ o chaose a skaze.

Viac ako 50 hasičov bolo treba na uhasenie veľkého požiaru chrámu San Gabriel, z ktorého zostala cez noc len vratká kostra a kopa dymiaceho popola. Vyčerpaný šéf hasičov Antonio Negrete povedal reportérom"Pre naše mesto je to obrovská a tragická strata. Tento kostol bol dominantou nášho mesta." Namiesto osláv 250-teho výročia postavenia chrámu sa budú farníci prehrabávať v jeho troskách. Zatiaľ čo obyvatelia Kalifornie bezmocne sledovali ako horí ich symbol, veriaci vo floridskom katolíckom kostole Kráľovnej pokoja sa modlili, keď začuli náraz auta do brány. O chvíľu bol vstup do kostola plný dymu. Polícia zadržala 23-ročného podpaľača, ktorý s výsmechom povedal, že to bolo jeho "poslanie". Ukázalo sa, že ide o ´poslanie´, ktorého cieľom je zničenie minimálne 5 kostolov za 48 hodín. Cieľom sa stali aj historicky overené černošské kongregácie, ako napr. Calvary Baptist v San Diegu - sledovali ako zhára do tla ich budova pre aktivity s deťmi potom, čo v jej podkroví objavili prvé plamene. 

Pouličná zberba v New Yorku urobila vatru z dvoch sôch Panny Márie a načarbala na podstavec slovo "Modla". V utorok zrazili hlavu aj soche Pána Ježiša. Je to naozaj tak, že kostoly horia kvôli smrti Georga Floyda? Ken Blackwell poukázal na to, že prvotnou príčinou tejto situácie nie je vôbec George Floyd. On bol len dymovou clonou, ktorá mala zakryť skutočné poslanie vyčíňajúcej zberby: od základu zmeniť Ameriku. BLM, Antifa, anarchisti a niektorí civilisti sú trénovanými marxistami. A marxizmus nemá "miesto pre Boha".

Aktivista Jeffrey Shaun King tvrdí, že ide o viac ako otroctvo a občiansku vojnu: "Všetky nástenné maľby a vitráže s bielym Ježišom a jeho európskou matkou a ich bielymi priateľmi sa musia odstrániť. Predstavujú obrovskú formu bielej nadradenosti, ktorá predstavuje nástroj útlaku a rasistickej propagandy." To však nie je o tom, že Ježiš bol beloch (okrem toho nebol). Je to o nenávisti k tomu, čo Ježiš a kostoly reprezentujú - Pravdu. Eric Metaxas poukazuje na to, že presne o to isté išlo vo Francúzskej revolúcii, ktorej spodným prúdom bola jednoznačne hrôza z Boha, hrôza z akejkoľvek formy moci. Títo ľudia sú dnes opití vidinou, že sami predstavujú moc ... že sa môžu ´chopiť´ moci. Ak chcete naozaj padnúť do priepasti, zabudnite na (konfederačných - južanských) generálov a to, čo robili. Stojte pri Bohu, pri Panne Márii, chráňte svoje kostoly . 

Nie je žiadnym tajomstvom prečo mienkotvorné médiá nereferujú o týchto útokoch - a zaujíma to mnohých. Nechcú totiž toto hnutie vyťahovať na svetlo práve kvôli tomu, čím je - klamstvom o rasovej rovnosti a revolty proti zákonu a poriadku, ktoré sú zakorenené v transcendentnej pravde o Bohu. Akonáhle pominie dôvod ich túžby vládnuť, a títo ´horlivci´ určite kvôli tomu prišli, je len otázkou času a z Ameriky sa stane prázdna lastúra, pripravená na zmenu. V tomto robia Američania, a najmä kresťania, veľkú chybu - strkajú hlavu do piesku a myslia si, že tak ako všetko, aj toto časom prejde. Prejde, to je pravda, ale vezme so sebou aj našu slobodu ak sa okamžite neprebudíme a nebudeme čeliť tejto hrozbe. Niektorí starostovia a predstavitelia miest robia chybu, keď si myslia, že tejto zberbe postačí vybúriť sa na pár sochách a v tichosti odtiahne do noci. "Problém s extrémistami je najmä v tom", dôvodí Conrad Black, "že v skutočnosti im nejde o dohodu. Idú vpred a skrývajú sa sukne uznávaných reformných organizácií, ktoré si želajú rovnosť a bratstvo v Amerike. Preto na to doplácajú nielen naše sochy a pamätníky, ale aj spoločenstvá veriacich ľudí."

Vráťme sa späť k záberu na ISIS, pochodujúce cez malé iracké mestečká a ničiace staroveké artefakty a posvätné miesta - Západ bol vtedy pohoršený a zdesený. "Hrdili sme sa názorom, že liberálna spoločnosť by sa nikdy neznížila k takémuto nihilizmu", hovorí Victor Davis Hanson. (nihilizmus - odmieta zmysluplné aspekty života; pozn. prekl.) Pozrite sa, ako to u nás vyzerá po piatich rokoch ...