alexismcgilljohnson2.jpg

CEO Plánovaného rodičovstva: Pokúsime sa prinútiť katolícke mníšky k financovaniu potratov

219
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Len jeden deň po tom, čo Najvyšší súd USA rozhodol, že vláda nemôže prinútiť náboženskú organizáciu Malé sestry chudobných (Little Sisters of the Poor) k financovaniu potratov, riaditeľka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo povedala, že "budú bojovať" voči tomuto rozhodnutiu. Zároveň dodala, že sa nehodlajú vzdať myšlienky prinútiť katolícke mníšky a všetkých Američanov, aby financovali potraty. 

Ako už informovala redakcia LifeNews, Najvyšší súd USA vydal rozhodnutie potvrdzujúce pro-life nariadenie prezidenta Donalda Trumpa, ktoré chráni Malé sestry chudobných pred tým, aby museli platiť za lieky spôsobujúce potrat na základe ich plánu zdravotného poistenia. Obhajcovia potratov strávili roky pokusmi prinútiť katolícke mníšky, aby financovali deštrukciu nenarodených detí pri potratoch. 

Alexis McGill Johnson, riaditeľka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, s rozhodnutím nie je spokojná

"Rozzúrila som sa," uviedla a dodala, že si myslí, že "rozhodnutie Najvyššieho súdu je jednoducho nesprávne."

"Ponecháva hrozné pravidlá administratívy, ktoré umožňujú zamestnávateľom a univerzitám vnucovať svoje náboženské a morálne presvedčenia zamestnancom a študentom tým, že im odopierajú prístup k poisteniu, ktoré sa týka kontroly pôrodnosti," uviedla. 

A vôbec nevadí, že si myslí, že je úplne v poriadku vnucovať svoje názory katolíckym mníškam a ďalším Američanom, ktorí si neželajú financovať potraty. 

Čo preto urobí Spoločnosť pre plánované rodičovstvo, aby sa to udialo? Bude sa "brániť" tým, že zaplní súdy potratovými aktivistami, ktorí si myslia, že by Malé sestry mali platiť za potratové lieky, ktoré porušujú ich náboženské názory. 

"My nebudeme ustupovať a potrebujeme vás, aby ste s nami stáli v prednej línii. MUSÍME zabezpečiť víťazstvo pre reprodukčnú slobodu. Vráťte úder poskytnutím daru pre nás, vďaka ktorému sa postavíme za reprodukčnú slobodu, ochránime naše práva a pomôžeme zvoliť lídrov, ktorí zabezpečia, že budeme mať zákony a súdy, ktoré budú bojovať za sexuálne a reprodukčné zdravie v nasledujúcich rokoch," uviedla. 

Alexis Johnson si tiež myslí, že je pomerne rasistické, aby tieto katolícke mníšky a Američania nefinancovali potraty. 

Ďalej uviedla, že Spoločnosť pre plánované rodičovstvo "SKONČILA s politikmi, ktorí obmedzujú potraty prostredníctvom nepotrebných lekárskych opatrení, dosadzujú sudcov, z ktorých mnohí konali viackrát proti reprodukčným právam, vylučujú voličov, zneužívajú krízu verejného zdravia a nerobia nič pre to, aby odstránili systémový rasizmus, kvôli ktorému nemajú mnohí farební ľudia prístup k zdravotnej starostlivosti - a tí sú pripravení ich vo voľbách vyhnať."

Preto je znovuzvolenie prezidenta Donalda Trumpa a pro-life zákonodarcov tak dôležité. V stávke je to, či budete nútení platiť za zabíjanie detí pri potratoch.