Trump_holds_rally_in_Tulsa_1024_512_75_s_c1.jpg

D. Trump spolu s Dr. Marshallom varuje: "Rozpútala sa vojna proti kresťanstvu".

1,419
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Len pár hodín potom, čo Dr. Taylor Marshall poskytol 2. júla 2020 interview US káblovej sieti One America News (OAN) o súčasnej kríze v Amerike, poslal prezident USA Donald Trump tweet, ktorým podčiarkol varovanie tohto katolíckeho autora: "Dr. Taylor Marshall, autor: ´Vojna proti kresťanstvu je v plnom prúde´.@OANN,” Marshall totiž poukázal na to, že prebiehajúce útoky na symboly a sochy nie sú koniec-koncov iba o prezidentskom kandidátovi, ale sú útokom na kresťanskú civilizáciu vôbec.

Prezident USA svojím tweetom zjavne schvaľuje názor Dr. Marshalla, že v súčasnom chaose, ktorý podkopáva korene americkej spoločnosti, je v konečnom dôsledku v stávke kresťanstvo, ktoré tieto korene predstavuje. Deň predtým povedal  Dr. Marshall Jackovi Posobiecovi z OAN, že "výtržnosti a nenávistné prejavy" nie sú len o Georgovi Washingtonovi a iných politikoch, ale "priamo útočia na kresťanské symboly, znaky, kríže, sochy". Stúpenec školy Tomáša Akvinského a autor viacerých kníh pokračuje: "Naozaj reálne vedieme vojnu o srdce civilizácie, ktorá vzišla z kresťanstva. Dobrodenia, ktoré požívame v našom národe vzišli z kresťanskej kultúry. A títo ateisti, títo socialisti, títo Marxisti to vedia a útočia na to." Tu si môžme pripomenúť, že to bol zakladateľ marxizmu, Karl Marx, ktorý nazval "náboženstvo ópiom ľudstva" a boli to komunistické krajiny, ktoré kresťanstvo neustále potláčali.

Dr. Marshall popisoval Posobiecovi ako len nedávno ktosi porozbíjal a zhodil hlavy katolíckym sochám - sv. Ľudovítovi v St. Louis a dve sochy sv. Junipera Serru odstránili úplne. Pritom Serra bol "veľkým zástancom práv domorodého obyvateľstva a za čias sv. Ľudovíta v 13. storočí ustal obchod s otrokmi medzi kontinentmi. Tí, čo vyvolávajú tieto nepokoje, chcú očividne vygumovať pamäť kresťanov, vygumovať kresťanskú civilizáciu. Evidentne idú po tom, v čo veríme vo svojom srdci." 

Tento katolícky autor, ktorý má aj svoj vlastný Youtube channel, podporuje znovuzvolenie prezidenta Trumpa. Posobiecovi povedal, že aj napriek tomu, že Trump sa v prieskumoch verejnej mienky drží len tak-tak, si ľudia napokon podľa neho "uvedomia, že nechcú žiť v Amerike, plnej chaosu; že chcú zákon a poriadok". Marshall ďalej povedal, že USA môžu "zveľaďovať čo je v krajine dobré a správne, ako aj svoju históriu, pričom sa zbavia a očistia od zla, akým je potrat - ako to urobili v minulosti aj s otroctvom. Ako národ sme schopní - často aj krvavým spôsobom - robiť pokánie a meniť svoj život."

Pripúšťa, že "Trump nie je dokonalý", hneď však dodáva, že "nikto z nás nie je dokonalý, ani predchádzajúci prezidenti, dokonca ani katolícki svätci", a vysvetľuje, že "radšej môžme pracovať spolu, a nie vypáliť Ameriku až do tla. Jednoducho treba napraviť čo je nesprávne a zveľadiť, čo je správne, užitočné a prospešné z našej histórie." V komentári pre LifeSite o prezidentovom tweete Marshall povedal, že "ľudia si uvedomujú, že boj sa z politickej sféry presúva do duchovnej sféry". Stotožňuje sa aj s otvoreným listom arcibiskupa Carla Mariu Viganò prezidentovi Trumpovi: "Už to viac nie je iba ´ľavica vs. pravica´, ale ľudia si už uvedomujú, že je to ´Kristus vs. satan´, ako je to predpovedané v knihe Genezis 3, 15. Na túto tému sa so mnou zhováral Jack Posobiec z OANN a mne bolo potešením a cťou, že toto interview sledoval aj prezident Trump, reagoval naň tweetom a aj ma citoval. To dokazuje, že duchovný zápas, na ktorý abp. Viganò upozorňoval prezidenta, sa stal "témou dňa".   

Vo svojich komentároch Dr. Marshall odkazuje aj na knihu, ktorú napísal minulý rok na tú istú tému: "Pred rokom som napísal Infiltrácia: komplot na zničenie Cirkvi zvnútra [pozri tu] a nazvali ma vtedy konšpiračným teoretikom. Dnes si však ľudia už uvedomujú, že naša spoločnosť (Cirkev a štát) je naozaj infiltrovaná zvnútra. A to konšpirácia nie je. Je to už naša denná realita. Videli sme masky, padajúce z amerických demonštrantov, ale aj z účastníkov Amazonskej synody, a ľudí z vnútra Vatikánu. Prezident Trump má pravdu, keď poznamenáva 'Odohráva sa vojna proti kresťanstvu´. Aby sme ju vyhrali, musíme sa modliť, konať pokánie a túžiť po Kristovi.

6. júna abp. Carlo Maria Viganò, taliansky prelát a bývalý apoštolský nuncius v USA, uverejnil otvorený list prezidentovi Trumpovi, v ktorom komentuje súčasnú krízu v USA, ale aj vo svete: "V posledných mesiacoch sme svedkami formovania dvoch opozičných strán, ktoré nazvem biblicky: deti svetla a deti temnoty. Deti svetla tvoria najvýznačnejšiu časť ľudstva, zatiaľ čo deti temnoty reprezentujú absolútnu menšinu." Prelát tieto temné sily identifikuje ako súčasť "štátu v štáte, proti ktorému ste sa tak múdro postavili a ktorý s toľkou zúrivosťou vedie proti vám vojnu v týchto dňoch"; tieto sily sa rozhodli odkryť karty, takpovediac odhaliť svoje plány." Abp. Viganò dodáva, že "nepokoje a výtržnosti týchto dní vyprovokovali tí, ktorí si uvedomujú, že vírus nezadržateľne ustupuje, spoločenský poplach v súvislosti s pandémiou mizne a preto musia vyprovokovať čosi iné - občianske nepokoje." Cieľom týchto nepokojov je podľa neho snaha znemožniť znovuzvolenie prezidenta Trumpa. Podobne ako Dr. Marshall, aj taliansky prelát poukazuje na slobodomurárske pozadie väčšiny dnešných nepokojov, keď píše, že "opäť sme zistili, že za týmito skutkami násilia a vandalizmu sa skrývajú tí, ktorí sú presvedčení, že budú profitovať z rozkladu a zániku spoločenského poriadku, aby tak mohli vybudovať neslobodný svet podľa hesla slobodomurárov: ´Solve et Coagula´ - rozdeľuj a spájaj". Prelát vyzdvihuje a chváli prezidentove zásahy na obranu nenarodených bábätiek a v tejto súvislosti načrtáva paralelu s Katolíckou cirkvou, v ktorej sa vo vedení tiež rysuje akýsi ´štát v štáte´. Záverom uisťuje prezidenta Trumpa o svojich modlitbách: "Pán prezident, vo svojich modlitbách sa neustále vraciam k milovanému americkému národu, ktorému som mal tú výsadu a česť slúžiť na žiadosť pápeža Benedikta XVI ako apoštolský nuncius." 

Prezident Trump na tento list odtweetoval už o pár dní a povedal, že je týmto "neuveriteľným listom poctený a vyzýva veriacich, aj neveriacich, aby si ho prečítali".

Trumpov súhlas s tým, čo Dr. Marshal uviedol vo svojom interview, je už druhým v poslednom čase, ktorým sa prezident stotožňuje s tými katolíkmi, ktorí aj napriek tomu, že sú v menšine, sú rozhodnutí bojovať za autentickú a pravú katolícku vieru v Cirkvi a za kresťanskú civilizáciu vôbec, proti globalistom a marxistickým ´sociálnym inžinierom´, ktorí rozpútali "vojnu proti kresťanstvu".